"WASTE/D live: Παραγλωσσικές Εξεγέρσεις" από την Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών στο Atopos

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της έκθεσης «#OccupyAtopos2021#ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ».

Νατάσα Μπιζά, Η δίκη των τόνων

Ο χώρος τέχνης ATOPOS, σε συνεργασία με την Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών (ΠΑΤ), παρουσιάζει στις 12 Φεβρουαρίου (6 μ.μ.) το "WASTE/D live: Παραγλωσσικές εξεγέρσεις". Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της έκθεσης "#OccupyAtopos2021 #ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ", αλλά και του WASTE/D, ένα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό ερευνητικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2019 και ασχολείται με τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές δυνατότητες σε εποχή διαρκούς κρίσης.

Η θεωρητικός της περφόρμανς Υπατία Βουρλούμη, έχοντας ως βάση τα έργα του Βαγγέλη Βλάχου "2 πλάνα χωρίς ήχο", "2018" και "this event has now ended (οι σημειώσεις του Τσακαλώτου), 2016-2017", της Γιώτας Ιωαννίδου "A case of perpetual no (2018-ongoing)", "Evidence 1", και της Νατάσας Μπιζά "Η δίκη των τόνων, 2016", τα οποία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μιλήσει για την έρευνά της όσον αφορά τις "παραγλωσσικές εξεγέρσεις". Έννοιες όπως η γλωσσική σπατάλη και η υπερβολή συσχετίζονται με τα κοινωνικοπολιτικά στοιχεία που καθορίζουν τι είναι αποδεκτό και τι όχι.

Γιώτα Ιωαννίδου
​​
Γιώτα Ιωαννίδου, Evidence 1, from A case of perpetual no (2018-ongoing)

Η Βουρλούμη θα συνδέσει την έρευνά της με την αντιαποικιακή ποιητική, τις ηχητικές σπουδές και την επιτελεστικότητα, τα οποία εμπλέκονται με τα καλλιτεχνικά και ερευνητικά έργα των υπόλοιπων παρουσιαστών του event, αλλά και με τη γενικότερη συζήτηση που εκκινούν οι μελέτες γύρω από τη σπατάλη, την απόρριψη και τα εξεγερμένα σώματα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Ελπίδα Καραμπά, Βαγγέλη Βλάχο, Δέσποινα Ζευκιλή και Γιώτα Ιωαννίδου, μέλη της Προσωρινής Ακαδημίας Τεχνών.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω ZOOM. Πατήστε εδώ για εγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.

Μια καλλιτεχνική διερεύνηση της queer ταυτότητας στο νησί της Λέσβου

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες εξετάζουν τη σχέση της ποίησης και της φωτογραφίας με την queer κουλτούρα, εξετάζοντας ζητήματα ταυτότητας και επιθυμίας.

Το Φουγάρο Art Center γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας εγκαινιάζοντας δύο νέες εκθέσεις

Εικαστικές εκθέσεις από τον Λευτέρη Ολύμπιου και τη Γερμανίδα Brigitte Hofherr εκκινούν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το κλείσιμο μιας δεκαετίας του χώρου τέχνης στο Ναύπλιο.

"Plasmata": Η ψηφιακή τέχνη συναντά τα μεταβαλλόμενα σώματα σε μια εντυπωσιακή έκθεση στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ωνάση μας συστήνει τις διάφορες μορφές του σώματος με μια αλλόκοτη αλλά εντυπωσιακή έκθεση, όπου τα "πλάσματα" εξερευνώνται μέσω διαδραστικών, πολυμορφικών εγκαταστάσεων ψηφιακής τέχνης.

I Follow the Sun as I Follow my Distraction": Ποια η δύναμη των υλικών στην τέχνη της γλυπτικής;

Χαλκός, μαρμάρινες σφαίρες, κυρτό ατσάλι και πολλά άλλα υλικά μας μεταφέρουν σε μια ψευδαίσθηση του οικείου περιβάλλοντος του καλλιτέχνη Βασίλη Παπαγεωργίου, στον χώρο τέχνης Callirrhoe.