"WASTE/D live: Παραγλωσσικές Εξεγέρσεις" από την Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών στο Atopos

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της έκθεσης «#OccupyAtopos2021#ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ».

Νατάσα Μπιζά, Η δίκη των τόνων

Ο χώρος τέχνης ATOPOS, σε συνεργασία με την Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών (ΠΑΤ), παρουσιάζει στις 12 Φεβρουαρίου (6 μ.μ.) το "WASTE/D live: Παραγλωσσικές εξεγέρσεις". Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της έκθεσης "#OccupyAtopos2021 #ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ", αλλά και του WASTE/D, ένα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό ερευνητικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2019 και ασχολείται με τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές δυνατότητες σε εποχή διαρκούς κρίσης.

Η θεωρητικός της περφόρμανς Υπατία Βουρλούμη, έχοντας ως βάση τα έργα του Βαγγέλη Βλάχου "2 πλάνα χωρίς ήχο", "2018" και "this event has now ended (οι σημειώσεις του Τσακαλώτου), 2016-2017", της Γιώτας Ιωαννίδου "A case of perpetual no (2018-ongoing)", "Evidence 1", και της Νατάσας Μπιζά "Η δίκη των τόνων, 2016", τα οποία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μιλήσει για την έρευνά της όσον αφορά τις "παραγλωσσικές εξεγέρσεις". Έννοιες όπως η γλωσσική σπατάλη και η υπερβολή συσχετίζονται με τα κοινωνικοπολιτικά στοιχεία που καθορίζουν τι είναι αποδεκτό και τι όχι.

Γιώτα Ιωαννίδου
​​
Γιώτα Ιωαννίδου, Evidence 1, from A case of perpetual no (2018-ongoing)

Η Βουρλούμη θα συνδέσει την έρευνά της με την αντιαποικιακή ποιητική, τις ηχητικές σπουδές και την επιτελεστικότητα, τα οποία εμπλέκονται με τα καλλιτεχνικά και ερευνητικά έργα των υπόλοιπων παρουσιαστών του event, αλλά και με τη γενικότερη συζήτηση που εκκινούν οι μελέτες γύρω από τη σπατάλη, την απόρριψη και τα εξεγερμένα σώματα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Ελπίδα Καραμπά, Βαγγέλη Βλάχο, Δέσποινα Ζευκιλή και Γιώτα Ιωαννίδου, μέλη της Προσωρινής Ακαδημίας Τεχνών.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω ZOOM. Πατήστε εδώ για εγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Saxa Loquuntur", τα τοπία του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2023

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

"Κτίσματα": Η αναπαράσταση του ψυχικού τραύματος στη ζωγραφική του Γιώργου Λουλούδη

Ο καλλιτέχνης φαίνεται να χρησιμοποιεί το κτίριο περισσότερο συμβολικά, επιδιώκοντας μέσω αυτού να εκφράσει ψυχικές διαθέσεις.

"Εσωστρέφεια σε μικρό format": Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης δημιουργεί με θέμα το αλκοόλ

Ο καλλιτέχνης καταγράφει μοναχικές φιγούρες σε μπαρ που στοχάζονται σαν τον Van Gogh στο περιώνυμο καφενείο του, σχετικά με την αυτοκτονία ή την τρέλα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/2)

Η νέα προκλητική έκθεση του Στηβ Γιανάκου, αφιέρωμα στον Γιάννη Γαΐτη, έργα Τεχνητής Νοημοσύνης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

"Body Panels Mirrors Lights": Οι πολυδιάστατες εικαστικές συνδέσεις της Ραλλούς Παναγιώτου

Τα αντικείμενα στην έκθεση εμφανίζονται την ίδια στιγμή κοντινά στην αφή και σαν μακρινές σιλουέτες, δημιουργώντας ξαφνικές εναλλαγές σε μετρικές αξίες, συγκεκριμένα μεγέθη και εσωτερική κλίμακα.

Οι προκλητικές ποπ αρτ αφηγήσεις του Στηβ Γιανάκου στη Citronne

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια νέα ενότητα έργων, σε συνδυασμό με έξι παλαιότερα.