Η Άννα Τσαπάρα παρουσιάζει τη νέα της ζωγραφική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Αναμνήσεις από τα ταξίδια και τις προσωπικές εμπειρίες της εικαστικού ξεπροβάλλουν μέσα από τα πολύχρωμα ζωγραφικά της έργα.

Άννα Τσάπαρα

Το ζωγραφικό έργο της καλλιτέχνιδας Άννας Τσαπάρα παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό από τις 4 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α.). Η ανθρώπινη παρουσία και οι διάφορες πτυχές της φύσης αποτυπώνονται με εντυπωσιακές φωτοσκιάσεις στις δημιουργίες της εικαστικού, η οποία προβάλλει προσωπικά της βιώματα με πολύχρωμες αναπαραστάσεις.

Η Άννα Τσαπάρα μεγάλωσε μαθαίνοντας την μικρασιατική και μακεδονική κουλτούρα, στοιχείο που την ώθησε να ταξιδέψει και να γνωρίσει από κοντά ξεχωριστούς κόσμους γεμάτους χρώμα και εικόνες. Η αγάπη της για την ζωγραφική την οδήγησε τελικά στην καθοδήγηση από τον καταξιωμένο εικαστικό Ανδρέα Δεβετζή, ο οποίος αναγνώρισε και ξεδίπλωσε το ταλέντο της.

Άννα Τσάπαρα 2

Η ίδια δήλωσε ότι στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η απόδραση από την καθημερινότητα και τις περίεργες συνθήκες που βιώνουμε. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρασυρθούν στον κόσμο που η Τσαπάρα έχει κατασκευάσει βασισμένη σε αναμνήσεις από ταξίδια σε παραλίες, θάλασσα και βυθό. Την επιμέλεια της έκθεσης αναλαμβάνει η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Ελίζα Γερολυμάτου.

Info: Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα | 04-25/02 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τρ., Πέμ.: 12.30– 3.30 μ.μ., Σάβ., Κυρ. 6 -9 μ.μ.  | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.