Ο Βαγγέλης Σάββας φτιάχνει ένα ψηφιακό αντίγραφο της Αθήνας χρησιμοποιώντας τη θέα από τους λόφους της πόλης

Η έκθεση «Tomorrow is but an assumption» μας μεταφέρει από την καθημερινότητα στον ψηφιακό κόσμο.

Βαγγέλης Σάββας

"Είναι δυνατό να καταγράψεις την αίσθηση του ορίζοντα λίγο πριν τη δύση, τη θέα από το λόφο, τα σύννεφα που περνούν;" αυτή η απορία ώθησε τον Βαγγέλη Σάββα στον σχεδιασμό ενός ψηφιακού αντίγραφου της Αθήνας έχοντας ως βάση τη θέα από τους διάφορους λόφους της πόλης. Τα αποτελέσματα του έργου του θα παρουσιαστούν στην έκθεση "Tomorrow is but an assumption" την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου (7-10 μ.μ.) στον χώρο του Potential Project.

Ο Σάββας χρησιμοποιεί τη μέθοδο της φωτογραμμετρίας, η οποία κατασκευάζει τρισδιάστατες εικόνες από ένα σύνολο φωτογραφιών πραγματικών τόπων και ως αποτέλεσμα δημιουργούνται μη-ρεαλιστικές αναπαραστάσεις αυτών των χώρων. Το ψηφιακό στοιχείο εμπλέκεται με την πραγματικότητα και η καθημερινότητα της αστικής ζωής προβάλλεται με έναν ιδιόμορφο τρόπο. 

Info: Potential Project | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 5-9 μ.μ., Σάβ., Κυρ.: 1-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.