Οι νέες "Ιστορίες Αντικειμένων" του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μας ταξιδεύουν στο παρελθόν

Τρεις επιμορφωτικές δράσεις από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για τη βιομηχανική κληρονομιά της χώρας.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Οι "Ιστορίες Αντικειμένων" της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζουν τρεις νέες διηγήσεις για τα εκθέματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα μυστικά διάφορων αντικείμενων του μουσείου, τα οποία έχουν επιλεχθεί από το διοικητικό προσωπικό βάσει προσωπικών αναμνήσεων και εμπειριών.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 2

Ιστορικά τεκμήρια, φωτογραφίες, σπάνιες πληροφορίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του μουσείου υλικό μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και τα αντικείμενα "ζωντανεύουν" μέσα από τις αφηγήσεις των καλεσμένων.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Δέδες θα παρουσιάσει στο κοινό το ασθενολόγιο και θα μιλήσει για τον ρόλο των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο. Ο χημικός-μηχανικός και Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Μπιτζάνης επιλέγει ως αγαπημένο του αντικείμενο την ατμομηχανή του εργοστασίου, αναλύοντας την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας. Τέλος, η Μαρία Φλώρου, Υπεύθυνη του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, θα αφηγηθεί τι κρύβει μια φωτογραφία του εργοστάσιου φωταερίου από τη δεκαετία του ’80. Οι γνώσεις της ως αρχαιολόγος θα αναδείξουν την αξία των βιομηχανικών μνημείων στην Ελλάδα και διεθνώς. 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 3

Ανακαλύψτε τις νέες "Ιστορίες Αντικειμένων" στην ιστοσελίδα του μουσείου και στο κανάλι της Τεχνόπολης στο Youtube. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

Neo Cosmos: Εγκαίνια για ένα νέο χώρο με την παρουσίαση καλλιτεχνικών πρακτικών που σχετίζονται με τα αστικά κοινά

Τρία έργα σε αλληλεπίδραση σχολιάζουν καταστάσεις αντίθεσης και συνύπαρξης ψηλαφώντας το χώρο ο οποίος δημιουργείται μέσα στην ένταση φαινομενικά αντίθετων καταστάσεων δημιουργίας και αλληλεξάρτησης.

Δύο νέες εκθέσεις φιλοξενούνται στη Γκαλερί Ευριπίδη

Η Δάφνη Κωστοπούλου εγκαινιάζει την έκθεση "Under the Microscope" και η Έλλη Εμπεδοκλή την σειρά έργων "Ευγνωμοσύνη". Μαζί δημιουργούν έναν ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο και ωθεί τον θεατή να ανακαλύψει βαθιά κρυμμένα συναισθήματα.

Το Athens Photo World Teens έρχεται τον Ιούνιο

Το εφηβικό τμήμα του μεγαλύτερου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας τιμά "τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον" με μια ξεχωριστή έκθεση

Το 21ο Athens Jazz εξερευνά τη γυναικεία δημιουργία

Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας επιστρέφει για 21η χρονιά με νέο όνομα (23-29/5), τολμώντας να βγει από τα όρια της Τεχνόπολης.

Ο Φώτιος Μπάλας συνθέτει ένα εφήμερο περιβάλλον για τις παραδόσεις της Αρκαδίας

Μια καλλιτεχνική αναδρομή στην εξέλιξη της αρκαδικής γης και τα κινήματα τέχνης που συνδέθηκαν με τον ιστορικό τόπο.

Παράδοση και ψηφιακές τέχνες συνομιλούν στη νέα έκθεση του Αμερικανικού Κολεγίου Deree

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Arts Festival που διοργανώνει η Σχολή και εγκαινιάζεται με την επιμέλεια της Δάφνης Δραγώνα.