Οι νέες "Ιστορίες Αντικειμένων" του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μας ταξιδεύουν στο παρελθόν

Τρεις επιμορφωτικές δράσεις από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για τη βιομηχανική κληρονομιά της χώρας.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Οι "Ιστορίες Αντικειμένων" της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζουν τρεις νέες διηγήσεις για τα εκθέματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα μυστικά διάφορων αντικείμενων του μουσείου, τα οποία έχουν επιλεχθεί από το διοικητικό προσωπικό βάσει προσωπικών αναμνήσεων και εμπειριών.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 2

Ιστορικά τεκμήρια, φωτογραφίες, σπάνιες πληροφορίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του μουσείου υλικό μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και τα αντικείμενα "ζωντανεύουν" μέσα από τις αφηγήσεις των καλεσμένων.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Δέδες θα παρουσιάσει στο κοινό το ασθενολόγιο και θα μιλήσει για τον ρόλο των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο. Ο χημικός-μηχανικός και Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Μπιτζάνης επιλέγει ως αγαπημένο του αντικείμενο την ατμομηχανή του εργοστασίου, αναλύοντας την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας. Τέλος, η Μαρία Φλώρου, Υπεύθυνη του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, θα αφηγηθεί τι κρύβει μια φωτογραφία του εργοστάσιου φωταερίου από τη δεκαετία του ’80. Οι γνώσεις της ως αρχαιολόγος θα αναδείξουν την αξία των βιομηχανικών μνημείων στην Ελλάδα και διεθνώς. 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 3

Ανακαλύψτε τις νέες "Ιστορίες Αντικειμένων" στην ιστοσελίδα του μουσείου και στο κανάλι της Τεχνόπολης στο Youtube. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.