Workshop φωτογραφίας με πηγές έμπνευσης ιστορίες από την Αθήνα αλλά και από τη γειτονική Σικελία

Τα πρακτικά μαθήματα φωτογραφίας του Φεβρουαρίου και Μαρτίου από τη σχολή φωτογραφικών σπουδών Orama.

αθήνα

Η σχολή φωτογραφικών σπουδών Orama, με θεματολογία που εκτείνεται από το αστικό περιβάλλον και τη καθημερινή ζωή μέχρι τη σχέση μας με τον χρόνο και τις ατομικές και συλλογικές μνήμες, διοργανώνει για το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου workshop φωτογραφίας, όπου οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη βασική μεθοδολογία της φωτογραφίας, θα εξασκηθούν με τις πρώτες τους φωτογραφικές λήψεις και θα ακολουθήσουν νοητές φωτογραφικές διαδρομές που τους ανοίγουν νέα οπτική.

industrial

Βασικές Αρχές Σύνθεσης: Φωτογράφιση στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με το βιομηχανικό περιβάλλον που συνθέτουν οι μηχανές, τα κτήρια και οι γραμμές παραγωγής, αλλά και τα υπόγεια περάσματα του σημείου, διαμορφώνει το ιδανικό φωτογραφικό τοπίο που θα λειτουργήσει ως αφετηρία για την εισαγωγή σε βασικές έννοιες και κανόνες της δυναμικής σύνθεσης και της εφαρμογής της στη πράξη, μέσα από τις λήψεις των συμμετεχόντων από τις 9 έως τις 20 Φεβρουαρίου

Η Γκρι Πλατεία: "Ιστορίες της Ομόνοιας"

Στο πλαίσιο των workshop "city spirit" από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου ανακαλύπτουμε το κέντρο της πόλης όπως πραγματικά είναι. Με τις εικόνες του Θοδωρή Νικολάου, το workshop ανατρέχει στις φωτογραφικές του αναδρομές σε κάθε γωνιά της Ομόνοιας με τις αντιφατικές εικόνες, τα νεοκλασικά κτήρια, σε αντιπαράθεση με την σκληρότητας της νύχτας και τις κρυμμένες από τη κοινή θέα ζωές και μάχες που δίνονται καθημερινά και που αποτυπώνει ο φακός. 

ιταλία

Σικελία: "Ιστορίες από Πέτρα, Θάλασσα και Λάβα"

Τα workshop που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 25 Μαρτίου, θα έχουν ως θέμα ιστορίες από τη Σικελία, στο πλαίσιο των travel programs που πραγματοποιούνται με θέμα την έμπνευση από τα ταξίδια. Μέσα από ένα φωτογραφικό οδοιπορικό διάρκειας εφτά ημερών η ηλιόλουστη Σικελία και απαθανατίσεις της καθημερινής ζωής με σιτσιλιάνικη ατμόσφαιρα, ανοίγουν ένα καινούργιο πεδίο θέασης του φωτογραφικού φακού. 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://oramastudies.gr/ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".