Workshop φωτογραφίας με πηγές έμπνευσης ιστορίες από την Αθήνα αλλά και από τη γειτονική Σικελία

Τα πρακτικά μαθήματα φωτογραφίας του Φεβρουαρίου και Μαρτίου από τη σχολή φωτογραφικών σπουδών Orama.

αθήνα

Η σχολή φωτογραφικών σπουδών Orama, με θεματολογία που εκτείνεται από το αστικό περιβάλλον και τη καθημερινή ζωή μέχρι τη σχέση μας με τον χρόνο και τις ατομικές και συλλογικές μνήμες, διοργανώνει για το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου workshop φωτογραφίας, όπου οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη βασική μεθοδολογία της φωτογραφίας, θα εξασκηθούν με τις πρώτες τους φωτογραφικές λήψεις και θα ακολουθήσουν νοητές φωτογραφικές διαδρομές που τους ανοίγουν νέα οπτική.

industrial

Βασικές Αρχές Σύνθεσης: Φωτογράφιση στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με το βιομηχανικό περιβάλλον που συνθέτουν οι μηχανές, τα κτήρια και οι γραμμές παραγωγής, αλλά και τα υπόγεια περάσματα του σημείου, διαμορφώνει το ιδανικό φωτογραφικό τοπίο που θα λειτουργήσει ως αφετηρία για την εισαγωγή σε βασικές έννοιες και κανόνες της δυναμικής σύνθεσης και της εφαρμογής της στη πράξη, μέσα από τις λήψεις των συμμετεχόντων από τις 9 έως τις 20 Φεβρουαρίου

Η Γκρι Πλατεία: "Ιστορίες της Ομόνοιας"

Στο πλαίσιο των workshop "city spirit" από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου ανακαλύπτουμε το κέντρο της πόλης όπως πραγματικά είναι. Με τις εικόνες του Θοδωρή Νικολάου, το workshop ανατρέχει στις φωτογραφικές του αναδρομές σε κάθε γωνιά της Ομόνοιας με τις αντιφατικές εικόνες, τα νεοκλασικά κτήρια, σε αντιπαράθεση με την σκληρότητας της νύχτας και τις κρυμμένες από τη κοινή θέα ζωές και μάχες που δίνονται καθημερινά και που αποτυπώνει ο φακός. 

ιταλία

Σικελία: "Ιστορίες από Πέτρα, Θάλασσα και Λάβα"

Τα workshop που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 25 Μαρτίου, θα έχουν ως θέμα ιστορίες από τη Σικελία, στο πλαίσιο των travel programs που πραγματοποιούνται με θέμα την έμπνευση από τα ταξίδια. Μέσα από ένα φωτογραφικό οδοιπορικό διάρκειας εφτά ημερών η ηλιόλουστη Σικελία και απαθανατίσεις της καθημερινής ζωής με σιτσιλιάνικη ατμόσφαιρα, ανοίγουν ένα καινούργιο πεδίο θέασης του φωτογραφικού φακού. 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://oramastudies.gr/ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται" στην γκαλερί "Δυο χωριά"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

19/05/2022

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

"Plasmata: Bodies, Dreams, and Data": Η Στέγη φέρνει τη ψηφιακή τέχνη στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη επιστρέφει με μια εντυπωσιακή έκθεση-σίκουελ του "You and AI", ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που επίσης φιλοξενήθηκε στο Πεδίον του Άρεως πέρυσι.

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.

Εκθεσιακό αφιέρωμα για ττη Στέλλα Πολυχρονίδη και τον Χρόνη Μπότσογλου στο Μουσείο Μπουτζιάνη

Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Οι Σέρρες αποκτούν ένα νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης εγκαινιάστηκε υπό την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στο Πάρκο Πολιτισμού "Κωνσταντίνος Καραμανλής" των Σερρών.