Workshop φωτογραφίας με πηγές έμπνευσης ιστορίες από την Αθήνα αλλά και από τη γειτονική Σικελία

Τα πρακτικά μαθήματα φωτογραφίας του Φεβρουαρίου και Μαρτίου από τη σχολή φωτογραφικών σπουδών Orama.

αθήνα

Η σχολή φωτογραφικών σπουδών Orama, με θεματολογία που εκτείνεται από το αστικό περιβάλλον και τη καθημερινή ζωή μέχρι τη σχέση μας με τον χρόνο και τις ατομικές και συλλογικές μνήμες, διοργανώνει για το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου workshop φωτογραφίας, όπου οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη βασική μεθοδολογία της φωτογραφίας, θα εξασκηθούν με τις πρώτες τους φωτογραφικές λήψεις και θα ακολουθήσουν νοητές φωτογραφικές διαδρομές που τους ανοίγουν νέα οπτική.

industrial

Βασικές Αρχές Σύνθεσης: Φωτογράφιση στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με το βιομηχανικό περιβάλλον που συνθέτουν οι μηχανές, τα κτήρια και οι γραμμές παραγωγής, αλλά και τα υπόγεια περάσματα του σημείου, διαμορφώνει το ιδανικό φωτογραφικό τοπίο που θα λειτουργήσει ως αφετηρία για την εισαγωγή σε βασικές έννοιες και κανόνες της δυναμικής σύνθεσης και της εφαρμογής της στη πράξη, μέσα από τις λήψεις των συμμετεχόντων από τις 9 έως τις 20 Φεβρουαρίου

Η Γκρι Πλατεία: "Ιστορίες της Ομόνοιας"

Στο πλαίσιο των workshop "city spirit" από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου ανακαλύπτουμε το κέντρο της πόλης όπως πραγματικά είναι. Με τις εικόνες του Θοδωρή Νικολάου, το workshop ανατρέχει στις φωτογραφικές του αναδρομές σε κάθε γωνιά της Ομόνοιας με τις αντιφατικές εικόνες, τα νεοκλασικά κτήρια, σε αντιπαράθεση με την σκληρότητας της νύχτας και τις κρυμμένες από τη κοινή θέα ζωές και μάχες που δίνονται καθημερινά και που αποτυπώνει ο φακός. 

ιταλία

Σικελία: "Ιστορίες από Πέτρα, Θάλασσα και Λάβα"

Τα workshop που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 25 Μαρτίου, θα έχουν ως θέμα ιστορίες από τη Σικελία, στο πλαίσιο των travel programs που πραγματοποιούνται με θέμα την έμπνευση από τα ταξίδια. Μέσα από ένα φωτογραφικό οδοιπορικό διάρκειας εφτά ημερών η ηλιόλουστη Σικελία και απαθανατίσεις της καθημερινής ζωής με σιτσιλιάνικη ατμόσφαιρα, ανοίγουν ένα καινούργιο πεδίο θέασης του φωτογραφικού φακού. 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://oramastudies.gr/ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.