Ο Giancarlo Scaglia δημιουργεί ένα "αρνητικό μνημείο" για τους νεκρούς του Περού στη γκαλερί Bernier/Eliades

Ο Περουβιανός καλλιτέχνης επιστρέφει στον εκθεσιακό χώρο παρουσιάζοντας νέα συγκινητικά έργα.

Oscura (2020) Oil on Canvas 117x97

Για δεύτερη φορά η γκαλερί Bernier/Eliades φιλοξενεί τα ζωγραφικά έργα του Giancarlo Scaglia στον χώρο της. Τα εγκαίνια της έκθεσης "Nocturnal" θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου μεταξύ 6-10 μ.μ. .

Οι δημιουργίες του Scaglia επιχειρούν να αποτίνουν ένα είδος φόρο τιμής στις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Περού, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Έχοντας ο ίδιος μεγαλώσει στη χώρα της Νότιας Αμερικής, αισθάνθηκε την ανάγκη να σχεδιάσει ένα "αρνητικό μνημείο” για να τιμήσει την απουσία συλλογικής μνήμης, των νεκρών και του κράτους δικαίου που παραβιάστηκε με την εκτέλεση ενός μεγάλου ποσοστού ανθρώπων.

Η αναπαράσταση αυτής της απώλειας κατορθώνει να μνημονεύσει ένα κενό που ενδεχομένως να μη μπορούμε ή να αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε, αλλά του οποίου η ύπαρξη αναπόφευκτα σηματοδοτεί τις ζωές μας.

Info: Γκαλερί Bernier/Eliades | 03/02-03/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 10.30 π.μ. – 6.30 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Bernier/Eliades

Επταχάλκου 11, Θησείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

"Στο κάτω κάτω της ΑΦΗς": Μια έκθεση για την έννοια του χρόνου στο Μπενάκη

Η έκθεση τιμά την για τόσα χρόνια συνοδοιπόρισσα και φίλη ζωής, Κορίννα Κουτουζή, ενεργό μέλος της ομάδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.