"Ποιητικά 2022": Όταν η ποίηση εμπνέει τη χαρακτική

Το εργαστήριο του «Νιάρχος» που μετουσιώνει τη νεοελληνική ποίηση σε έργα χαρακτικής επιστρέφει τον Ιανουάριο.

εικαστικά

Το εργαστήριο χαρακτικής "Ποιητικά" με την εικαστικό Μάρω Μιχαλακάκου, έρχεται για μία ακόμη χρονιά στο "Σταύρος Νιάρχος", τις Τετάρτες 19 Ιανουαρίου, 16 Φεβρουαρίου και 16 Μαρτίου (και ώρες 6:00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.). Το εργαστήριο ανατρέχει σε σημαντικούς νεοέλληνες ποιητές, μέσω εικαστικής συνομιλίας του Γ. Ψυχοπαίδη (και με τις εκθέσεις του "Πάνω σε έναν αρχαίο στίχο" και "Ποιητικά") με τον Κάλβο, τον Παλαμά, τον Καβάφη, τον Καρυωτάκη, τον Μπάυρον και άλλους ποιητές. 

Με εφαλτήριο σταθμούς της ζωής και του έργου των ποιητών, οι συμμετέχοντες σχηματοποιούν τα δικά τους χαρακτικά, που στη συνέχεια θα δημιουργήσουν μέσω των βασικών τεχνικών χαρακτικής και των βασικών αρχών της αισθητικής και της ιστορίας.   Δεν θα λείψει η "μύηση" σε μία eco – friendly φιλοσοφία (upcycling), που δίνει ζωή σε υλικά και τα αξιοποιεί για τη δημιουργία των "ποιητικών εικόνων" των συμμετεχόντων. Τον σχεδιασμό της υλοποίησης έχει αναλάβει η εικαστικός Μάρω Μιχαλακάκου και την υποστήριξη του εργαστηρίου η εικαστικός Ηλέκτρα Σταμπούλου. 

Ελεύθερη είσοδος (ισχύει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων έως  20 άτομα) με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παίζουμε "Μπακότερμα": τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο γήπεδο.

28/04/2022

Πρωτομαγιά στο Νιάρχος

Την Πρωτομαγιά, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος πλημμυρίζει μουσική και χαμόγελα και μας προσκαλεί να ζήσουμε όλοι μαζί αξέχαστες ανοιξιάτικες στιγμές, αλλά και μια πρώτη αίσθηση καλοκαιριού.

Διαλέξεις και απογεύματα ποίησης στο "Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη"

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής "Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη" διοργανώνει σειρά διαλέξεων αλλά και απογεύματα ποίησης.

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη αλλά και άλλους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τον κόσμο της ένατης τέχνης ετοιμάζει το ψηφιακό μουσείο.

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος σε σύμπραξη με το Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάζουν την έκθεση "Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα"

Η πρωτότυπη "ανάγνωση" που προτείνει η διπλή παρουσίαση εξετάζει την εγκατάσταση των Εβραίων στην Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέρος ενός ευρύτερου ιστορικού, γεωγραφικού και χρονολογικού πλαισίου.

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται" στην γκαλερί "Δυο χωριά"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.