Μια διεθνής έκθεση φωτογραφίας για τη "Ζωή στην Πανδημία"

Στην έκθεση της Blank Wall Gallery που επιμελείται ο Μάρκος Δολόπικος, διεθνείς φωτογράφοι μας δίνουν δείγμα του τι σημαίνει για αυτούς "Η Ζωή στην Πανδημία"

Life in the Pandemic Cristina Amiran and Khalil Charif

Τα τελευταία δύο χρόνια πολλά πράγματα έπαψαν να είναι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η ζωή όλων μας άλλαξε από τη μία μέρα στην άλλη και όλοι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πραγματικότητα με περιορισμούς.

Η νέα αυτή κατάσταση, όπως ήταν φυσικό δημιούργησε σε όλους μία σειρά από αρνητικά συναισθήματα. Ο φόβος, το άγχος και η απογοήτευση κυριάρχησαν στη σκέψη όλων μας. Σε τέτοιες στιγμές πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν διέξοδο μέσα από την τέχνη. Η φωτογραφία είναι ένας άμεσος τρόπος για να απεικονίσουν τη νέα πραγματικότητα αλλά και ταυτόχρονα να βρουν διέξοδο σε όλα όσα τους ενοχλούν, να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Life in the Pandemic

Σε αυτή την έκθεση, που φιλοξενείται στη Blank Wall Gallery και επιμελείται ο Μάρκος Δολόπικος, διεθνείς φωτογράφοι μας δίνουν δείγμα του τι σημαίνει για αυτούς "Η Ζωή στην Πανδημία". Οι επισκέπτες της γκαλερί θα διαπιστώσουν ότι πολλές από τις εικόνες που θα δουν θα τους φανούν οικείες αν και οι συνθήκες ή τα τοπία δεν είναι ελληνικά.

Από  την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών, η επίσκεψη στο χώρο της γκαλερί πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και με τη χρήση μάσκας.

Info: "Life in the Pandemic", Blank Wall Gallery, Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, 8 μ.μ, Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου 2022. Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη - 2114052138 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.