Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει την έκθεση του στην γκαλερί "Genesis"

Ο γνωστός καλλιτέχνης δοκιμάζεται και στη ζωγραφική με τα εγκαίνια του «Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως».

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου (εγκαίνια στις 7μ.μ.) και μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πρόσφατη καλλιτεχνική δημιουργία του Λουδοβίκου των Ανωγείων, μέσω της έκθεσης που διοργανώνει η γκαλερί "Genesis". Την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Τζάνερης, ενώ την έκθεση προλογίζει η διδάκτωρ ιστορικός και κριτικός τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν. Προπομπός της έκθεσης, είναι η προηγούμενη σειρά έργων του καλλιτέχνη, "Σύννεφα και Κατσιφάρες". 


Σύμφωνα με την τεχνοκριτικό, η εικαστική δημιουργία του Λουδοβίκου "αποπνέει την πεμπτουσία της κοσμογονίας και της ενέργειας που διέπει το σύμπαν". Ο πολυταξιδεμένος καλλιτέχνης, έπειτα από 25 χρόνια επιτυχούς πορείας στην δισκογραφία και τις μουσικές σκηνές άρχισε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη ζωγραφική. Καθώς "όπως τραγουδάς, ζωγραφίζεις", συντελέστηκε η μετάβασή του στον χώρο της τέχνης. 


Σε όλα τα έργα, το κυρίαρχο στοιχείο, το φως, δίνει τη δύναμη, τον ρυθμό και την ατμόσφαιρα που απαιτείται να ενεργοποιηθεί προκειμένου να αγγίξει πνεύμα και ψυχή των θεατών, ένα φως πλήρως εναρμονισμένο με τα στοιχεία της φύσης. "Σύννεφα, λόφοι, οροπέδια, πεδιάδες, θαλασσινά τοπία και τοπία της νύχτας δοσμένα με έναν απόλυτα χαρισματικό, εικαστικά, τρόπο με φωσφορίζοντα σε ένταση κομβικά σημεία", διαπιστώνει η κ. Ηλιοπούλου. 

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 12.00 π.μ. – 9.00 μ.μ., Τετάρτη - Σάββατο 12.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Genesis

Χάρητος 35, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.