Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει την έκθεση του στην γκαλερί "Genesis"

Ο γνωστός καλλιτέχνης δοκιμάζεται και στη ζωγραφική με τα εγκαίνια του «Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως».

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου (εγκαίνια στις 7μ.μ.) και μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πρόσφατη καλλιτεχνική δημιουργία του Λουδοβίκου των Ανωγείων, μέσω της έκθεσης που διοργανώνει η γκαλερί "Genesis". Την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Τζάνερης, ενώ την έκθεση προλογίζει η διδάκτωρ ιστορικός και κριτικός τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν. Προπομπός της έκθεσης, είναι η προηγούμενη σειρά έργων του καλλιτέχνη, "Σύννεφα και Κατσιφάρες". 


Σύμφωνα με την τεχνοκριτικό, η εικαστική δημιουργία του Λουδοβίκου "αποπνέει την πεμπτουσία της κοσμογονίας και της ενέργειας που διέπει το σύμπαν". Ο πολυταξιδεμένος καλλιτέχνης, έπειτα από 25 χρόνια επιτυχούς πορείας στην δισκογραφία και τις μουσικές σκηνές άρχισε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη ζωγραφική. Καθώς "όπως τραγουδάς, ζωγραφίζεις", συντελέστηκε η μετάβασή του στον χώρο της τέχνης. 


Σε όλα τα έργα, το κυρίαρχο στοιχείο, το φως, δίνει τη δύναμη, τον ρυθμό και την ατμόσφαιρα που απαιτείται να ενεργοποιηθεί προκειμένου να αγγίξει πνεύμα και ψυχή των θεατών, ένα φως πλήρως εναρμονισμένο με τα στοιχεία της φύσης. "Σύννεφα, λόφοι, οροπέδια, πεδιάδες, θαλασσινά τοπία και τοπία της νύχτας δοσμένα με έναν απόλυτα χαρισματικό, εικαστικά, τρόπο με φωσφορίζοντα σε ένταση κομβικά σημεία", διαπιστώνει η κ. Ηλιοπούλου. 

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 12.00 π.μ. – 9.00 μ.μ., Τετάρτη - Σάββατο 12.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Genesis

Χάρητος 35, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.