Οδηγός Τεχνών

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πανεπιστημίου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Με το βλέμμα στραμμένο στην υλοποίηση ενός αναθεωρημένου μοντέλου, σε σχέση με εκείνο του 2020, τα συνεργεία του δήμου έπιασαν πάλι δουλειά.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πανεπιστημίου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το μακρύ νήμα της ανάπλασης της λεωφόρου Πανεπιστημίου, ένα νήμα πλεγμένο με σενάρια, ακυρώσεις, εναντιώσεις και επανεκκινήσεις, πιάνει εκ νέου ο Δήμος Αθηναίων, καθώς από την Κυριακή ξεκίνησε η νέα φάση εργασιών, με το βλέμμα στραμμένο στην υλοποίηση ενός αναθεωρημένου μοντέλου, σε σχέση με εκείνο του 2020, όπως διαμορφώθηκε από τα δεδομένα της πιλοτικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, η διατομή του δρόμου θα μείνει στις τέσσερις (αντί για τρεις) λωρίδες κίνησης, με ξεχωριστή λεωφορειολωρίδα, ενώ στις διαβάσεις προβλέπο-νται ράμπες ήπιας κλίσης και κατά μήκος των πεζοδρόμων θα φυτευτούν πλατάνια και θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου.

Ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι αρχές του 2023, ενώ οι παρεμβάσεις θα γίνονται τμηματικά προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή όχληση στους πεζούς και στα οχήματα, όπως διευκρινίστηκε. Γι’ αυτό το λόγο, οι τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων παραμείνουν ως έχουν, όπως και η διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η αρχή έγινε στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα και αφότου ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι (το χρονοδιάγραμμα αναφέρει τέσσερις μήνες), θα παραδοθεί προς χρήση και οι εργασίες θα μεταφερθούν στο επόμενο τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.