Οδηγός Τεχνών

Το κτίριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη γίνεται πορτοκαλί για καλό σκοπό

Συμβολική φωταγώγηση του Ιδρύματος στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το κτίριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη γίνεται πορτοκαλί για καλό σκοπό

Στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η πρόσοψη του κτηρίου του Ιδρύματος Μποδοσάκη φωταγωγείται συμβολικά στα πορτοκαλί, για να κάνει ορατό το φαινόμενο αυτό. Παράλληλα, θα προβληθεί το animation video της σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ, που επιμελήθηκε ειδικά για την περίσταση.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση για συναπτά έτη και με άλλες δράσεις που προάγουν την ισότητα των φύλων και τοποθετούνται κατά της έμφυλης βίας. Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης συμμετέχει στην εκστρατεία των Ηνωμένων Εθνών «Orange the world: End violence against women now!», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία και 11 ακόμη φορείς.

Το μήνυμα της σχεδιάστριας για την περίσταση της ημέρας είναι ότι «η γη γυρίζει και ο κόσμος εξελίσσεται. Δεν μπορεί, όμως, να εξελιχθεί χωρίς την ενότητα των δύο φύλων, τον σεβασμό στα ίσα δικαιώματα, σε ίδιες ευκαιρίες, ισάξιες αμοιβές, ισότιμη μεταχείριση, δίκαιη αναγνώριση. Με σεβασμό και αγάπη στο σώμα, στο συναίσθημα, στη σκέψη και στα όνειρα κάθε ανθρώπου, γυναίκας και άντρα, κοριτσιού και αγοριού...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/01/2022

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.

Νέα σειρά podcast από το Innovathens: Όλα όσα χρειάζεσαι για να απογειωθείς στον επαγγελματικό τομέα

Σταθερά δραστήρια πηγή διά βίου μάθησης για τις σύγχρονες (ψηφιακές) απαιτήσεις στον επαγγελματικό στίβο, ο "κόμβος" της Τεχνόπολης εγκαινιάζει μια νέα σειρά επεισοδίων για να μάθεις μέσα σε λίγα λεπτά όσα θα αναβαθμίσουν την καριέρα σου. Παράλληλα, ξεκινάει μια νέα σειρά σεμιναρίων.

Πώς θα πάρεις  μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές για την παρουσίαση των έργων τους υπό μορφή θεατρικών μονολόγων στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το επόμενο βήμα για την Αττικό Μετρό: Η γραμμή 5 πρόκειται να ανοίξει το δρόμο προς το Φάληρο

Σημαντικές εξελίξεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια του έτους για τον "μετροπόντικα" της Αθήνας, ενώ παράλληλα με τις επεκτάσεις στις υπάρχουσες γραμμές και τα εργοτάξια για την ένωση Άλσους Βεΐκου και Γουδή, μια νέα γραμμή Μετρό βρίσκεται ήδη στο πλάνο.

Θέατρο με 50% έκπτωση από το αθηνόραμα Club

Το θεατρικό μπουμ συνεχίζεται τη Νέα Χρονιά. Επιλέξτε τις παραστάσεις που σας αρέσουν και επωφεληθείτε της προσφοράς που σας δίνει η συντροφιά του αθηνόραμα Club.