I’m Positive 2021: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Μαρία Γκίκα, Μάριος Λαζανάς, Lauretta Macauley, Ηλίας Μυρσινιάς, Φίλιππος Παγάνης και Κατερίνα Ταρλή.

I’m Positive 2021: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Με αργά βήματα, μικρές και μεγάλες κινήσεις, όπως η ανοιχτή συζήτηση I’m Positive στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, σπάνε οι αιώνιες προκαταλήψεις για τον HIV κι η ορατότητα εξελίσσεται σε διεκδίκηση, σε πράξη αντίστασης κόντρα σε όσα οδηγούσαν να κρύβουμε την πραγματικότητα κάτω απ’ το χαλί. Στη φετινή συζήτηση, η οποία λαμβάνει χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», επτά οροθετικά και μη άτομα παίρνουν το λόγο, σε συντονισμό των Λυδίας Παπαϊωάννου και Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος θυμάται τις μεγάλες απώλειες της δεκαετίας του ‘80 και μιλάει για τη γενιά του, που πάλεψε για την αξιοπρέπεια των οροθετικών ατόμων, ο Ηλίας Μυρσινιάς αναλύει τη σημασία της πρoφυλακτικής θεραπείας PrEP, η Κατερίνα Ταρλή –η οποία έμαθε πριν από 35 χρόνια ότι είναι οροθετική μέσα από την κάθετη μετάδοση στο νεογέννητο μωρό της– εστιάζει στη σημασία της ενημέρωσης, ενώ η Lauretta Macauley (ιδρύτρια της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής στην Ελλάδα) μιλάει για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία.

Στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης από επιστημονικής σκοπιάς ο Μάριος Λαζανάς, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, και ο Φίλιππος Παγάνης, ψυχολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Orlando LGBT+. Σε βίντεο θα εμφανιστεί, τέλος, ο Kweku Mandela, εγγονός του Νέλσον Μαντέλα, συνιδρυτής της Africa Rising που ασχολείται με την ενημέρωση και πρόληψη για τον HIV στη Νότια Αφρική.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση. Κλείστε θέση εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.