Οδηγός Τεχνών

200 κτίρια για τα 200 χρόνια ελληνικού κράτους: Ένα βιβλίο-λεύκωμα και μια σύντομη έκθεση

Μετά την έκδοση του αρχιτεκτονικού βιβλίου, το περιοδικό «Grad review» παρουσιάζει τα κτίρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, συνοδεία του ιστορικού πλαισίου που παρήχθησαν.

200 κτίρια για τα 200 χρόνια ελληνικού κράτους: Ένα βιβλίο-λεύκωμα και μια σύντομη έκθεση

Στα διακόσια χρόνια ιστορίας του ελληνικού κράτους ανατρέχει μία πρόσφατη έκδοση από το αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό περιοδικό «Grad review», με οδηγό το σκελετό και το στιλ διακοσίων κτιρίων του ευρύτερου κέντρου – Κτίρια εμβληματικά, μεγαλειώδη, που σημάδεψαν με την παρουσία τους το ρου της ιστορίας, κι άλλα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, με πρωτοπόρες απόψεις και τομές να εγγράφονται στον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα. Πρόκειται για το βιβλίο-λεύκωμα «Αθήνα: 200 χρόνια, 200 κτίρια», του οποίου οι εικόνες πρόκειται να παρουσιαστούν μέσα από μία σύντομης διάρκειας έκθεση στον Πύργο Βιβλίων, στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, από 9 έως 12 Δεκεμβρίου.

Το σώμα των διακοσίων κτιρίων που επιλέχθηκαν –ανάμεσά τους η Βουλή των Ελλήνων, το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου (υπογραφής Τσίλλερ), η μονοκατοικία Α. Ξύδη του Άρη Κωνσταντινίδη στο Μετς, το γωνιακό Μέγαρο Καλλιμασιώτη, η πολυκατοικία του ζεύγους Αντωνακάκη στην οδό Μπενάκη κ.ά.– έχει οργανωθεί σε πέντε χρονολογικές περιόδους, τόσο στην έκδοση όσο και στην έκθεση. Επιπλέον, στην εκθεσιακή παρουσίαση περιλαμβάνεται επισκόπηση της κάθε περιόδου ξεχωριστά, ώστε να γίνει αντιληπτό το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο της κάθε παραγωγής.

200 κτίρια για τα 200 χρόνια ελληνικού κράτους: Ένα βιβλίο-λεύκωμα και μια σύντομη έκθεση - εικόνα 1
200 κτίρια για τα 200 χρόνια ελληνικού κράτους: Ένα βιβλίο-λεύκωμα και μια σύντομη έκθεση - εικόνα 2

Η έκθεση πραγματοποιείται από το Citylab σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το περιοδικό «Grad review». Παράλληλα, προγραμματίζονται εργαστήρια για παιδιά και ξεναγήσεις για ενήλικες, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων θα βρείτε εδώ. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/01/2022

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.