«Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»: Ξανά στο δρόμο με οδηγό τους συγγραφείς

 Η δημοφιλής δράση που ξεκίνησε στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» έχει επιστρέψει μετα το κενό της πανδημίας.

«Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»: Ξανά στο δρόμο με οδηγό τους συγγραφείς

Παρά την ευρηματική και ποικιλότροπη κινητοποίηση που είχε πυροδοτήσει η «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», με χιλιάδες τότε δράσεις να αναστατώνουν (με την καλή έννοια) την πόλη, δείχνοντας ότι τα βιβλία μπορούν κάλλιστα να «ζωντανέψουν» πέρα απ’ τις σελίδες τους, λίγα είναι που έχουν μείνει ως κληροδότημα. Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» αποτελούν εξαίρεση, με την τρέχουσα δημαρχία να έχει αναλάβει τη σκυτάλη. Μετά το κενό της πανδημίας, η δημοφιλής δράση που περιηγείται την πόλη με οδηγό τους συγγραφείς, συνδέοντας το γραπτό λόγο με τα μέρη που τον ενέπνευσαν, έχει επιστρέψει.

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου, μετά την Εύα Μαθιουδάκη που περπάτησε από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, σειρά έχει ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος (20/11), ο οποίος βαδίζοντας παράλληλα με τις ιστορίες του πρόσφατου αυτοβιογραφικού βιβλίου «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα προηγούμενα μυθιστορήματά του «Διόδια» και «Λούλα», πρόκειται να διασχίσει το κέντρο της πόλης έως το εμπορικό κέντρο Atrium, με σημείο εκκίνησης τις εκδόσεις Κέδρος (Γ. Γενναδίου 3, 12 μ.).

Έπειτα, ο πολυγραφότατος Αλέξης Σταμάτης συνοδεύει τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι (27/11), ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας» και «Ο άντρας της πέμπτης πράξης». Σημείο εκκίνησης το Πολυτεχνείο.

Τα γκρουπ των συμμετεχόντων έχουν όριο τα είκοσι άτομα και απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφεί στο eventora. Επίσης, για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης, καθώς και αστυνομικής ταυτότητας. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Athens Culture Net.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Saxa Loquuntur", τα τοπία του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2023

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

"Κτίσματα": Η αναπαράσταση του ψυχικού τραύματος στη ζωγραφική του Γιώργου Λουλούδη

Ο καλλιτέχνης φαίνεται να χρησιμοποιεί το κτίριο περισσότερο συμβολικά, επιδιώκοντας μέσω αυτού να εκφράσει ψυχικές διαθέσεις.

"Εσωστρέφεια σε μικρό format": Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης δημιουργεί με θέμα το αλκοόλ

Ο καλλιτέχνης καταγράφει μοναχικές φιγούρες σε μπαρ που στοχάζονται σαν τον Van Gogh στο περιώνυμο καφενείο του, σχετικά με την αυτοκτονία ή την τρέλα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/2)

Η νέα προκλητική έκθεση του Στηβ Γιανάκου, αφιέρωμα στον Γιάννη Γαΐτη, έργα Τεχνητής Νοημοσύνης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

"Body Panels Mirrors Lights": Οι πολυδιάστατες εικαστικές συνδέσεις της Ραλλούς Παναγιώτου

Τα αντικείμενα στην έκθεση εμφανίζονται την ίδια στιγμή κοντινά στην αφή και σαν μακρινές σιλουέτες, δημιουργώντας ξαφνικές εναλλαγές σε μετρικές αξίες, συγκεκριμένα μεγέθη και εσωτερική κλίμακα.

Οι προκλητικές ποπ αρτ αφηγήσεις του Στηβ Γιανάκου στη Citronne

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια νέα ενότητα έργων, σε συνδυασμό με έξι παλαιότερα.