«Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»: Ξανά στο δρόμο με οδηγό τους συγγραφείς

 Η δημοφιλής δράση που ξεκίνησε στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» έχει επιστρέψει μετα το κενό της πανδημίας.

«Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»: Ξανά στο δρόμο με οδηγό τους συγγραφείς

Παρά την ευρηματική και ποικιλότροπη κινητοποίηση που είχε πυροδοτήσει η «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», με χιλιάδες τότε δράσεις να αναστατώνουν (με την καλή έννοια) την πόλη, δείχνοντας ότι τα βιβλία μπορούν κάλλιστα να «ζωντανέψουν» πέρα απ’ τις σελίδες τους, λίγα είναι που έχουν μείνει ως κληροδότημα. Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» αποτελούν εξαίρεση, με την τρέχουσα δημαρχία να έχει αναλάβει τη σκυτάλη. Μετά το κενό της πανδημίας, η δημοφιλής δράση που περιηγείται την πόλη με οδηγό τους συγγραφείς, συνδέοντας το γραπτό λόγο με τα μέρη που τον ενέπνευσαν, έχει επιστρέψει.

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου, μετά την Εύα Μαθιουδάκη που περπάτησε από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, σειρά έχει ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος (20/11), ο οποίος βαδίζοντας παράλληλα με τις ιστορίες του πρόσφατου αυτοβιογραφικού βιβλίου «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα προηγούμενα μυθιστορήματά του «Διόδια» και «Λούλα», πρόκειται να διασχίσει το κέντρο της πόλης έως το εμπορικό κέντρο Atrium, με σημείο εκκίνησης τις εκδόσεις Κέδρος (Γ. Γενναδίου 3, 12 μ.).

Έπειτα, ο πολυγραφότατος Αλέξης Σταμάτης συνοδεύει τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι (27/11), ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας» και «Ο άντρας της πέμπτης πράξης». Σημείο εκκίνησης το Πολυτεχνείο.

Τα γκρουπ των συμμετεχόντων έχουν όριο τα είκοσι άτομα και απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφεί στο eventora. Επίσης, για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης, καθώς και αστυνομικής ταυτότητας. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Athens Culture Net.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.