Οδηγός Τεχνών

«Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»: Ξανά στο δρόμο με οδηγό τους συγγραφείς

 Η δημοφιλής δράση που ξεκίνησε στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» έχει επιστρέψει μετα το κενό της πανδημίας.

«Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»: Ξανά στο δρόμο με οδηγό τους συγγραφείς

Παρά την ευρηματική και ποικιλότροπη κινητοποίηση που είχε πυροδοτήσει η «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», με χιλιάδες τότε δράσεις να αναστατώνουν (με την καλή έννοια) την πόλη, δείχνοντας ότι τα βιβλία μπορούν κάλλιστα να «ζωντανέψουν» πέρα απ’ τις σελίδες τους, λίγα είναι που έχουν μείνει ως κληροδότημα. Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» αποτελούν εξαίρεση, με την τρέχουσα δημαρχία να έχει αναλάβει τη σκυτάλη. Μετά το κενό της πανδημίας, η δημοφιλής δράση που περιηγείται την πόλη με οδηγό τους συγγραφείς, συνδέοντας το γραπτό λόγο με τα μέρη που τον ενέπνευσαν, έχει επιστρέψει.

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου, μετά την Εύα Μαθιουδάκη που περπάτησε από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, σειρά έχει ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος (20/11), ο οποίος βαδίζοντας παράλληλα με τις ιστορίες του πρόσφατου αυτοβιογραφικού βιβλίου «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα προηγούμενα μυθιστορήματά του «Διόδια» και «Λούλα», πρόκειται να διασχίσει το κέντρο της πόλης έως το εμπορικό κέντρο Atrium, με σημείο εκκίνησης τις εκδόσεις Κέδρος (Γ. Γενναδίου 3, 12 μ.).

Έπειτα, ο πολυγραφότατος Αλέξης Σταμάτης συνοδεύει τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι (27/11), ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας» και «Ο άντρας της πέμπτης πράξης». Σημείο εκκίνησης το Πολυτεχνείο.

Τα γκρουπ των συμμετεχόντων έχουν όριο τα είκοσι άτομα και απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφεί στο eventora. Επίσης, για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης, καθώς και αστυνομικής ταυτότητας. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Athens Culture Net.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.