Από αρχές Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα λάμπουν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Ένας μήνας γιορτής ετοιμάζεται στα νότια για να καλύψει τα ημίμετρα της περσινής χρονιάς. Παγοδρόμιο, φωτεινές εγκαταστάσεις και ζωντανές εκδηλώσεις.

 Από αρχές Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα λάμπουν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Δεν θέλει και πολύ να πετάξεις από πάνω σου το πέπλο των υποχρεώσεων και να νιώσεις ξανά παιδί, όταν μπροστά σου στραφταλίζει ένα υδάτινο κανάλι απ’ τα φώτα ψηλών πλατάνων που το ακολουθούν εκατέρωθεν, μέχρι το παγοδρόμιο και το υπέροχο αρχιτεκτόνημα του Ρέντσο Πιάνο. Το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ο πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων στην πόλη και μετά τα περσινά ημίμετρα ελέω Covid προσφέρεται ξανά υπέρλαμπρο και μαγικό, με ζωντανές εκδηλώσεις και μικρές εκπλήξεις, για να θερμάνουμε τα συναισθήματά μας.

Όλα αυτά από 1η Δεκεμβρίου που ανάβουν τα φώτα στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Η αρχή γίνεται με μουσική και θέαμα: με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Δημήτρη Κουρούμπαλη, η βραδιά (έναρξη στις 7 μ.μ.) θα φέρει αγαπημένες αναμνήσεις από προηγούμενες χρονιές, ενώ στη σκηνή ανεβαίνουν με γιορτινή διάθεση τα μέλη της νεανικής ορχήστρας-χορωδίας του El Sistema Greece, καθώς και οι Onirama. Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα εισέρχονται με σειρά προτεραιότητας – για τους ενήλικες απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης, για τους εφήβους υπάρχει κι η εναλλακτική του διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή του rapid test (48 ωρών).

Ένας μήνας γιορτής ετοιμάζεται στα νότια για να καλύψει τα ημίμετρα της περσινής χρονιάς. Παγοδρόμιο, φωτεινές εγκαταστάσεις και ζωντανές εκδηλώσεων.

Την ίδια ημέρα, μαζί με το χρυσαφί στολισμό του ΚΠΙΣΝ, ανάβουν οι νέες φωτεινές, διαδραστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου. Σε θεσμό εξελίσσονται οι εν λόγω αναθέσεις του ιδρύματος σε καλλιτέχνες, αφού κάθε χρόνο πλημμυρίζουν τα social media από φωτογραφίες των επισκεπτών. Οι φωτεινές, συμμετρικές διαδρομές της Jen Lewin στο Ξέφωτο, οι λαμπερές αιωρούμενες πυγολαμπίδες των Studio Toer στον Θόλο, οι κύκλοι των Beforelight στα Φυτεμένα Δώματα και η εγκατάσταση των Neon στον Πευκώνα, που πυροδοτεί μια «εμπειρία σύνδεσης με τα συναισθήματά», καλούν για εξερεύνηση φέτος.

 Από αρχές Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα λάμπουν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 1

Το παγοδρόμιο στο Κανάλι θα είναι προσβάσιμο από 10 Δεκεμβρίου (φυσικά, με ελεύθερη είσοδο, με ηλεκτρονική προεγγραφή), ενώ για όλο το μήνα δρομολογούνται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με αποκορύφωμα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Επιστρέφουν οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στο Φάρο με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γιολάντα Μαρκοπούλου και ένα νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, βασισμένο στο «Χιονάνθρωπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (από 23/12), να μιλά για την αξία της διαφορετικότητας. Παράλληλα, στο τερέν της μουσικής, αναμένουμε την πειραματική ορχήστρα Philip Glass Ensemble (20/12), καθώς και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου (27/12). Δεν θα λείψουν τα παιδικά εργαστήρια και τα παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

Υπουργείο Πολιτισμού: Το 2024 αφιερωματικό έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση "Ο Μπάυρον και η Ελλάδα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Βυρώνειο Κτήριο.

Αποστολή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024: τα εθνικά περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Ανταπόκριση από τις εθνικές συμμετοχές της 60ης κορυφαίας εικαστικής διοργάνωσης που συντονίζονται με το σκεπτικό της κεντρικής έκθεσης "Ξένοι Παντού" και από το "Ξηρόμερο/Dryland".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (22-28/4)

Μια ομάδα δημιουργών τιμά τον Στέλιο Φαϊτάκη, ο Κώστας Τσόκλης διερευνά τα σύγχρονα ΜΜΕ, και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.