5ο Athens Tattoo Expo: Τα «μηχανάκια» πιάνουν φωτιά στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Εκατόν σαράντα ονόματα από την ελίτ της εγχώριας σκηνής, πολλά παράλληλα δρώμενα γεμάτα ενέργεια κι ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ, αφιερωμένο στην ανερχόμενη τάση του barbering.

5ο Athens Tattoo Expo: Τα «μηχανάκια» πιάνουν φωτιά στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Τα μελάνια γεμίζουν και τα χέρια παίρνουν φωτιά. Ο εντυπωσιακός και πλέον δημοφιλής κόσμος των τατού πρωταγωνιστεί στα not to be missed ραντεβού του Οκτωβρίου, καθώς το Athens Tattoo Expo, ένα από τα βασικά σημεία συνάντησης για όσους αγαπούν το χρώμα στο δέρμα, είναι ξανά εδώ, παρά τις αντιξοότητες και τα οικονομικά ρίσκα τέτοιου μεγέθους διοργανώσεων υπό τη σκιά του Covid. Με πρώτο μέλημα την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των επισκεπτών, η φεστιβαλικής βεληνεκούς expo σβήνει τις δεύτερες σκέψεις, ξυπνώντας την επιθυμία μας για ένα (ακόμη) σχέδιο πάνω στο σώμα.

Εκατόν σαράντα ονόματα από την ελίτ της εγχώριας σκηνής πιάνουν πόστο στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, στις 23, 24 και 25 Οκτωβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Καλλιτέχνες από όλα τα στυλ (oldschool, ρεαλιστικό, γιαπωνέζικο, abstract κ.ο.κ.) έτοιμοι να «χτυπήσουν» το επόμενο κομμάτι που θα συνοδεύει την ταυτότητά σας.

Αλλά ακόμη κι αν δεν ενδώσετε στον πειρασμό, μια βόλτα σε τέτοιου είδους expo πάντοτε συναρπάζει: εντυπωσιακά σχέδια που διαγωνίζονται για την πρωτιά, κορμιά γεμάτα από μελάνι αλλά και πληθώρα παράλληλων δράσεων που διακινούν την εκρηκτική ενέργεια του φεστιβάλ, όπως dj sets, ζωντανή μουσική, σόου από παιδιά που κάνουν skate, ακροβατικά και πολλά ακόμη.

5ο Athens Tattoo Expo: Τα «μηχανάκια» πιάνουν φωτιά στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ - εικόνα 1

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Athens Tattoo Expo συνδυάζεται με μια ακόμη expo σε έναν πιο φρέσκο και ακμάζον τομέα: το barbering. Στην αγκαλιά της διοργάνωσης, λοιπόν, υπάρχει το 2ο Barber Expo με δεκαπέντε από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας να ακονίζουν τα ψαλίδια τους. Διαφορετικά στυλ που άλλοτε σε ταξιδεύουν στα 20’s και 30’s κι άλλοτε στην Καλιφόρνια κοντράρονται για το επόμενο κουπ σου, μαζί με σεμινάρια για όσους θέλουν να μπουν βαθύτερα στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως πραγματοποιεί από την τον πρώτο χρόνο, το Athens Tattoo Expo στηρίζει τη δράση του Make A Wish, μέσω της ενέργειας Star Your Body, στην οποία ο επισκέπτης κάνοντας ενα τατού-αστέρι ενισχύει το φιλανθρωπικό οργανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.