Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων

Το έργο δημιουργίας 410 πεζοδρομίων, ύψους 24 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων

Με εντατικούς ρυθμούς η Αθήνα εξελίσσεται, προκειμένου να συναγωνιστεί επάξια κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Προς αυτό το στόχο προσανατολίζει τις δυνάμεις του ο Δήμος Αθηναίων, ανακατασκευάζοντας τα υπάρχοντα πεζοδρόμια αλλά και διανοίγοντας νέα.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο έρχεται για να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες μετακίνησης, καθιστώντας την καθημερινότητα μέσα στην πόλη ασφαλή. Αυτό που προέχει ωστόσο, είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαμβάνουν την Αθήνα, εξίσου με τους υπόλοιπους πολίτες.

Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων - εικόνα 1

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από τον περασμένο μήνα. Η αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε δεκάδες δρόμους της πόλης είναι γεγονός. Ήδη, στην 3η δημοτική κοινότητα, έχει αποκατασταθεί η οδός Ηούς, ένα τμήμα της Τριών Ιεραρχών ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή και η Αμφιπόλεως. Παράλληλα στην 1η Δημοτική Κοινότητα αποκαθίσταται το προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν ταυτόχρονες εργασίες από 4 συνεργεία σε διαφορετικά διαμερίσματα, καθώς και από ένα κινητό συνεργείο για μεμονωμένες ράμπες.

Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων - εικόνα 2

Σε όλη τη διάρκεια του έργου, λαμβάνονται ειδικά μέτρα προστασίας, ενώ σε οδηγούς και πεζούς προτείνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εναλλακτικές οδοί διέλευσης για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια τους. Έτσι, ο Δήμος Αθηναίων εγγυάται ότι το μέλλον θα δώσει άλλες δυνατότητες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, χωρίς να παρακωλυθεί στο ελάχιστο το παρόν τους.

Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων - εικόνα 3

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνει η αρχή για μια Αθήνα πολύ πιο φιλική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Με τη χρήση βιώσιμων υλικών για την κατασκευή των πεζοδρομίων δίνεται έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση τους, στη συγκράτηση των υψηλών θερμοκρασιών της πόλης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το να πάρει κανείς τους δρόμους, ή μάλλον τα πεζοδρόμια, αναμένεται να γίνει πιο άνετο από ποτέ!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.