Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Από τον Οκτώβριο ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, γεμάτο με μοναδικές καλλιτεχνικές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Μετά τις πολυπληθείς καλλιτεχνικές του δράσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας συντροφεύει και το φθινόπωρο με ένα νέο πρόγραμμα σχεδιασμένο για όλες τις ηλικίες, το οποίο μας συστήνει σε ιδιαίτερα καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσικά events και μαγευτικές κινηματογραφικές προβολές στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 1

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου με τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά να παρουσιάζει το θεατρικό «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε. Συνολικά θα διεξαχθούν 14 παραστάσεις στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ έως τις 12 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η έκθεση «Takis: Κόσμος σε Κίνηση» θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο γλύπτη Takis στο οποίο θα εκθέτονται 46 χαρακτηριστικά γλυπτά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να έρθουν σε επαφή με το έργο του, αλλά και στις παλαιότερες να το δουν με μία διαφορετική οπτική συνυφασμένη με τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα. Το πρόγραμμα της έκθεσης θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, σχολικά προγράμματα και ξεναγήσεις.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τον Οκτώβριο με τη Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα», η οποία διεξάγεται το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου. Καλλιτέχνες προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας εμπνέονται από το έργο της αγαπημένης Δόμνας Σαμίου και μας παρουσιάζουν διάσημα τραγούδια της με τη δική τους πινελιά. Καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος είναι ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Σαμίου.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 2

Τα μουσικά events δεν σταματούν εκεί. Στις 18 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά το φημισμένο πολυφωνικό σχήμα Venezuelan Brass Ensemble, το οποίο ερμηνεύει ζωντανά εδώ και 17 χρόνια. Παρά την πολύχρονη παρουσία του γκρουπ στον μουσικό χώρο, η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από παιδιά και εφήβους των οποίων το ταλέντο έχει οδηγήσει σε τεράστια αναγνώριση παγκοσμίως. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος θα περιλαμβάνει εκτελέσεις κομματιών από κλασικούς καλλιτέχνες σε συνδυασμό με μοντέρνες συνθέσεις, αναδεικνύοντας το ταλέντο, το εύρος και τις γνώσεις της ομάδας.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 3

Φυσικά, το σινεμά δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φετινές φθινοπωρινές εκδηλώσεις του «Νιάρχου». Οι καινοτόμες ιδέες του ταλαντούχου Δημήτρη Καμαρωτού τον οδήγησαν στη δημιουργία μiας ξεχωριστής μεταφοράς του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου στη θεατρική σκηνή. Με τη συνεργασία του ΚΠΙΣΝ, η μουσικοθεατρική παράσταση γίνεται ταινία και θα προβληθεί στις 15 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Το κείμενο αποτελεί μία καινούρια μετάφραση από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και το καστ απαρτίζουν οι Αμαλία Μουτούση και Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Η ζωντανή μουσική του θεατρικού εκτελείται από τους μουσικούς Άννα Παγκάλου, Κατερίνα Κωνσταντούρου και Χρήστο Λιάτσο.

Εννοείται πως για όλη τη φθινοπωρινή σεζόν θα είναι διαθέσιμες οι Λέσχες Ανάγνωσης για άτομα όλων των ηλικιών, με ένα πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό επιλεγμένο από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Ακόμα, οι αθλητικές δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ θα συνεχιστούν με αποκορύφωμα τον 2ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας που διεξάγεται στις 3 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου και σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.