Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Από τον Οκτώβριο ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, γεμάτο με μοναδικές καλλιτεχνικές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Μετά τις πολυπληθείς καλλιτεχνικές του δράσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας συντροφεύει και το φθινόπωρο με ένα νέο πρόγραμμα σχεδιασμένο για όλες τις ηλικίες, το οποίο μας συστήνει σε ιδιαίτερα καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσικά events και μαγευτικές κινηματογραφικές προβολές στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 1

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου με τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά να παρουσιάζει το θεατρικό «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε. Συνολικά θα διεξαχθούν 14 παραστάσεις στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ έως τις 12 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η έκθεση «Takis: Κόσμος σε Κίνηση» θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο γλύπτη Takis στο οποίο θα εκθέτονται 46 χαρακτηριστικά γλυπτά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να έρθουν σε επαφή με το έργο του, αλλά και στις παλαιότερες να το δουν με μία διαφορετική οπτική συνυφασμένη με τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα. Το πρόγραμμα της έκθεσης θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, σχολικά προγράμματα και ξεναγήσεις.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τον Οκτώβριο με τη Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα», η οποία διεξάγεται το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου. Καλλιτέχνες προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας εμπνέονται από το έργο της αγαπημένης Δόμνας Σαμίου και μας παρουσιάζουν διάσημα τραγούδια της με τη δική τους πινελιά. Καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος είναι ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Σαμίου.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 2

Τα μουσικά events δεν σταματούν εκεί. Στις 18 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά το φημισμένο πολυφωνικό σχήμα Venezuelan Brass Ensemble, το οποίο ερμηνεύει ζωντανά εδώ και 17 χρόνια. Παρά την πολύχρονη παρουσία του γκρουπ στον μουσικό χώρο, η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από παιδιά και εφήβους των οποίων το ταλέντο έχει οδηγήσει σε τεράστια αναγνώριση παγκοσμίως. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος θα περιλαμβάνει εκτελέσεις κομματιών από κλασικούς καλλιτέχνες σε συνδυασμό με μοντέρνες συνθέσεις, αναδεικνύοντας το ταλέντο, το εύρος και τις γνώσεις της ομάδας.

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 3

Φυσικά, το σινεμά δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φετινές φθινοπωρινές εκδηλώσεις του «Νιάρχου». Οι καινοτόμες ιδέες του ταλαντούχου Δημήτρη Καμαρωτού τον οδήγησαν στη δημιουργία μiας ξεχωριστής μεταφοράς του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου στη θεατρική σκηνή. Με τη συνεργασία του ΚΠΙΣΝ, η μουσικοθεατρική παράσταση γίνεται ταινία και θα προβληθεί στις 15 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Το κείμενο αποτελεί μία καινούρια μετάφραση από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και το καστ απαρτίζουν οι Αμαλία Μουτούση και Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Η ζωντανή μουσική του θεατρικού εκτελείται από τους μουσικούς Άννα Παγκάλου, Κατερίνα Κωνσταντούρου και Χρήστο Λιάτσο.

Εννοείται πως για όλη τη φθινοπωρινή σεζόν θα είναι διαθέσιμες οι Λέσχες Ανάγνωσης για άτομα όλων των ηλικιών, με ένα πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό επιλεγμένο από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Ακόμα, οι αθλητικές δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ θα συνεχιστούν με αποκορύφωμα τον 2ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας που διεξάγεται στις 3 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου και σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

Η τέχνη μπαίνει στο "Αίνιγμα του Δάσους"

Εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί αλλά και τροφοσυλλέκτες-τροφοσυνθέτες επισκέπτονται το "Αίνιγμα του Δάσους" μέσα από δικές τους εμπειρίες, έργα και αναζητήσεις.

"Time of Wonder": Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μαγεία των Χριστουγέννων

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.