Δεύτερος γύρος για τις Ημέρες Θάλασσας 2021: Δράσεις και αρμύρα στον Δήμο Πειραιά

Ξεναγήσεις, ομιλίες, εν πλω διαδρομές και πολιτιστικά δρώμενα διοργανώνονται στο μεγάλο λιμάνι, με highlight την επίσκεψη του μεγαλύτερου ιδιωτικού κλαμπ Ferrari της Ιταλίας.

 Δεύτερος γύρος για τις Ημέρες Θάλασσας 2021: Δράσεις και αρμύρα στον Δήμο Πειραιά

«Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Μαΐου, οι Ημέρες Θάλασσας επιστρέφουν στον Πειραιά, με λιγότερους περιορισμούς, πάντα όμως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, προϋπαντώντας το θεσμό που, κατ’ εξαίρεση φέτος, προς απάντηση μάλλον στο κενό του 2020, καταφτάνει για δεύτερο γύρο.

Με σημείο αναφοράς τη θάλασσα και την ταυτότητα του Πειραιά, φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι αλλά και επιχειρήσεις της περιοχής συστρατεύονται, διασπείροντας τη γιορτή σε διάφορα μέρη από 17 έως 26 Σεπτεμβρίου και λειτουργώντας από κοινού σαν ένα πολυσυλλεκτικό παζλ που καλούνται να ανακαλύψουν οι επισκέπτες με μηδενικό αντίτιμο.

Το χθες και το σήμερα, η ιστορία και η εξέλιξη του Πειραιά ζωντανεύουν μέσα από πολλές και διάφορες δράσεις: ξεναγήσεις στο Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και στα αρχαιολογικά ευρήματα του Πειραιά, τα οποία θα ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες περπατώντας, εν πλω παράκτιες διαδρομές με πλοιάριο για να δείτε το λιμάνι από άλλη πλευρά, φωτογραφικές και εικαστικές εκθέσεις με άρωμα αρμύρας (πχ το «#My_Piraeus» στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά), ομιλίες γύρω από την τοπική ιστορία και την παράδοση της περιοχής, τουρνουά αθλητισμού και συναντήσεις με τον ιστιοπλοϊκό όμιλο είναι –όπως κάθε φορά– στο πρόγραμμα, ενώ ένα μέρος των εκδηλώσεων προσανατολίζεται στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

«Ακρόπρωρο» της φετινής διοργάνωσης, από άποψη έκπληξης και λάμψης, είναι το «Ferrari Road Show – Piraeus 2021»: ένα τριήμερο (17-19/9), αφιερωμένο στα θρυλικά μοντέλα.

«Ακρόπρωρο» της φετινής διοργάνωσης, από άποψη έκπληξης και λάμψης, είναι το «Ferrari Road Show – Piraeus 2021»: ένα τριήμερο (17-19/9), αφιερωμένο στα θρυλικά μοντέλα. Το πιο μεγάλο και δημοφιλές club του είδους από την Ιταλία θα παραστεί στο Πασαλιμάνι, εκθέτοντας στους φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού τριάντα ξεχωριστές φεράρι, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Enzo, Portofino, 360 Modena, California T, και 458 Speciale.

Στο πλαίσιο, δε, της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς στις παραλίες, ανοικτούς προς κάθε εθελοντή που θέλει να συμμετέχει, ενώ το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος εκπέμπει και στο πάρκο ευαισθητοποίησης «Blue Park» στο Πασαλιμάνι: μικροί και μεγάλοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες, μέσα από δράσεις και διάφορα διαδραστικά παιχνίδια. Οι Ημέρες Θάλασσας θα ρίξουν αυλαία για το 2021 με δύο εν πλω συναυλίες, στο Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο.

Αναλυτικό πρόγραμμα και λοιπές πληροφορίες των δράσεων θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.