Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το πολιτιστικό κέντρο οργανώνει δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην εξάπλωση της βιώσιμης κινητικότητας.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την παρακίνηση των πολιτών να κινούνται με μέσα φιλικότερα προς το περιβάλλον. Η θεματική των φετινών εκδηλώσεων είναι «είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα», αντλώντας έμπνευση από τις δύσκολες περιόδους που διανύσαμε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 και προτείνοντας μεθόδους που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας στα πλαίσια των τωρινών υγειονομικών συνθηκών.

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δραστηριοποιείται προς όφελος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αποσκοπώντας στη βιώσιμη κινητικότητα, μία εναλλακτική λύση που συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το μότο για το 2021 «μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον, μένουμε υγιείς» επιχειρεί να μεταδώσει αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία στους Ευρωπαίους πολίτες, παροτρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν περισσότερο βιώσιμα μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο ή το περπάτημα.

Το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ:

Το Κέντρο Επισκεπτών του κτηρίου θα είναι το σημείο ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τη σωστή χρήση του ποδηλάτου. 16-22/09, Καθημερινά 5 μ.μ. - 9 μ.μ. και σαββατοκύριακα 11 π.μ.- 9 μ.μ.
Περίπατος στον χώρο του ΚΠΙΣΝ: 16 & 20/09, 6 μ.μ. -7 μ.μ. και 7 μ.μ. -8 μ.μ.
Γνωριμία με e-bikes: εξοικείωση με το ηλεκτρονικό ποδήλατο για ενήλικες ποδηλατιστές. 17 & 18/09, 5.30 μ.μ. – 9.10 μ.μ.
Μικροί μηχανικοί ποδηλάτου: η επισκευή ποδηλάτων γίνεται ψυχαγωγική σε εργαστήρια ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά 6-10 ετών. 19/09, 10 π.μ. – 1 μ.μ. στον Μεσογειακό Κήπο
Παιχνίδια με το ποδήλατο: διασκεδαστικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά άνω των 8. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν το δικό τους ποδήλατο. 19/09, 6 μ.μ. – 8 μ.μ.
Συζήτηση: συνύπαρξη οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας: ομιλίες για τους δρόμους της Αθήνας και την μελλοντική τους εξέλιξη, με καλεσμένο τον Σπύρο Παπαγεωργίου, διευθυντή ανάπτυξης του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο-Cities for Cycling». 21/09, 7 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για όλους με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/EMW2021.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

07/12/2022

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.

Oμαδική έκθεση "μικρού μεγέθους" στη Manifactura Gallery

Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτικά, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 13 καλλιτέχνες στην ομαδική έκθεση "small size".

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανανεωμένη και με νέο όραμα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό προτείνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

Το "Ωμό Μουσείο" της Ελευσίνας μετακομίζει στον τόπο αναφοράς του

Μετά την επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.