Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το πολιτιστικό κέντρο οργανώνει δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην εξάπλωση της βιώσιμης κινητικότητας.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την παρακίνηση των πολιτών να κινούνται με μέσα φιλικότερα προς το περιβάλλον. Η θεματική των φετινών εκδηλώσεων είναι «είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα», αντλώντας έμπνευση από τις δύσκολες περιόδους που διανύσαμε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 και προτείνοντας μεθόδους που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας στα πλαίσια των τωρινών υγειονομικών συνθηκών.

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δραστηριοποιείται προς όφελος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αποσκοπώντας στη βιώσιμη κινητικότητα, μία εναλλακτική λύση που συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το μότο για το 2021 «μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον, μένουμε υγιείς» επιχειρεί να μεταδώσει αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία στους Ευρωπαίους πολίτες, παροτρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν περισσότερο βιώσιμα μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο ή το περπάτημα.

Το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ:

Το Κέντρο Επισκεπτών του κτηρίου θα είναι το σημείο ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τη σωστή χρήση του ποδηλάτου. 16-22/09, Καθημερινά 5 μ.μ. - 9 μ.μ. και σαββατοκύριακα 11 π.μ.- 9 μ.μ.
Περίπατος στον χώρο του ΚΠΙΣΝ: 16 & 20/09, 6 μ.μ. -7 μ.μ. και 7 μ.μ. -8 μ.μ.
Γνωριμία με e-bikes: εξοικείωση με το ηλεκτρονικό ποδήλατο για ενήλικες ποδηλατιστές. 17 & 18/09, 5.30 μ.μ. – 9.10 μ.μ.
Μικροί μηχανικοί ποδηλάτου: η επισκευή ποδηλάτων γίνεται ψυχαγωγική σε εργαστήρια ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά 6-10 ετών. 19/09, 10 π.μ. – 1 μ.μ. στον Μεσογειακό Κήπο
Παιχνίδια με το ποδήλατο: διασκεδαστικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά άνω των 8. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν το δικό τους ποδήλατο. 19/09, 6 μ.μ. – 8 μ.μ.
Συζήτηση: συνύπαρξη οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας: ομιλίες για τους δρόμους της Αθήνας και την μελλοντική τους εξέλιξη, με καλεσμένο τον Σπύρο Παπαγεωργίου, διευθυντή ανάπτυξης του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο-Cities for Cycling». 21/09, 7 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για όλους με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/EMW2021.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.