Επιχορήγηση στην Κοινωνία των Πολιτών για την ισότητα των φύλων από το Active citizens fund

Το πρόγραμμα Active citizens fund θα προσφέρει ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου στην Κοινωνία των Πολιτών για δράσεις που αφορούν την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Επιχορήγηση στην Κοινωνία των Πολιτών για την ισότητα των φύλων από το Active citizens fund

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, ως Διαχειριστές Επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund χρηματοδοτούν την Κοινωνία των Πολιτών με ένα ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου. Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην εκκίνηση δραστηριοτήτων και ενεργειών για την προώθηση της ισότητας ανάμεσα στα φύλα, την αντίσταση απέναντι στην έμφυλη βία, καθώς και τη βελτίωση των δικτύων συνεργασίας στους οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Active citizens fund, χρηματοδοτούμενο από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, δραστηριοποιείται με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών για θέματα που αφορούν τα κοινά και την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η παραπάνω επιχορήγηση στηρίζει την πραγματοποίηση 22 νέων έργων με αφορμή τις προσκλήσεις «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» και «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών». Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ενεργειών του Active citizens fund εδώ.

Τα έργα προς υλοποίηση θα λειτουργήσουν βοηθητικά για γυναίκες που υπήρξαν θύματα έμφυλης βίας ή έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά στον εργασιακό τους χώρο, έφηβες που βίωσαν έμφυλη διαδικτυακή βία, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, κρατούμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα, πρόσφυγες και μετανάστες, χρόνιους ασθενείς, ομάδες μειονοτήτων, άστεγους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ΑμεΑ και άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες κ.α. .

Οι παραπάνω δράσεις αφορούν όλες τις περιοχές της χώρας, από μεγαλουπόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι νησιά, επαρχιακές πόλεις και απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα θα αποκτήσει περισσότερες παροχές και θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνει το έργο της εκτός τοπικών συνόρων.

Φυσικά, θα υπάρξει μία προμελετημένη διαδικασία επιλογής των έργων, στοχεύοντας στη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε κάθε φάση της υλοποίησής τους. Τα έργα βαθμολογούνται από ανεξάρτητους βαθμολογητές που είναι ειδικευμένοι στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ στην επιτροπή επιλογής συμμετέχουν και μέλη εκτός από τον Διαχειριστή Επιχορήγησης. Η πρεσβεία της Νορβηγίας και το Εθνικό Σημείο Επαφής του ΕΟΧ στην Ελλάδα συμμετέχουν αποκλειστικά ως παρατηρητές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η 6η έκθεση Γλυπτικής στο ΒΧΜ παρουσιάζει 101 γλυπτά-δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας

Το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2023

"Οι καστανοκόκκινοι βράχοι": Έκθεση φωτογραφίας του Clement Chapillon στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ο καλλιτέχνης διερευνά, στο νησιωτικό περιβάλλον του Αιγαίου, την έννοια της απομόνωσης, τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε νοητικό επίπεδο.

Κατευνάζοντας τους φόβους της ψυχής | Αποσπάσματα μιας συζήτησης με την εικαστικό Ελένη Οδυσσέως

Η καλλιτέχνις Ελένη Οδυσσέως μιλά στην Ιωάννα Γερακίδη για την εικαστική της πρακτική, τις ερευνητικές της θεματικές, τις διαδικασίες παραγωγής ή -καλύτερα- αναπαραγωγής ή σύνθεσης ενός κόσμου παρήγορου, συλλογικού, μεταφυσικού.

Η Γεωργία Φαμπρίς μιλάει για την ορμητική θηλυκότητα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ζωγραφικά και υφαντά έργα διαφόρων διαστάσεων που εξερευνούν τη γυναικεία φιγούρα παρουσιάζει η Γεωργία Φαμπρίς στη νέα ατομική της έκθεση.

Η κολεκτίβα Nest "σε αναζήτηση κουίρ καταφυγίων" ενάντια στην ομοφοβία της Αφρικής

Ο Sunny Dolat, συνιδρυτής της αφρικανικής κολεκτίβας Nest, μιλάει για τη νέα έκθεση που η ομάδα παρουσιάζει από 29/9 στο ΕΜΣΤ, έναν εορτασμό για το κουίρ βίωμα και όλες τις εκφάνσεις του.

Η "Φαμέγια" μάς θυμίζει ποια είναι η αφετηρία μας

Η Αντωνία Ζεβόλη Νταουντάκη, στη "Φαμέγια", από τις εκδόσεις Εύμαρος, αφηγείται την ιστορία της γιαγιάς της στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα.

Δανάη Ηώ, πώς συνδέεται ο μύθος του Κάδμου με τα σύγχρονα διακυβεύματα γύρω από τις λειτουργίες της γραφειοκρατίας και της οικοδόμησης του έθνους;

Με αφορμή την έκθεση "Landform Instrument" στο State of Concept Athens, η Δανάη Ηώ μας μιλά για την έρευνά της στη Θήβα και την υπαινικτική ματιά της ποίησης στην ιστορία (του εθνικισμού).