Επιχορήγηση στην Κοινωνία των Πολιτών για την ισότητα των φύλων από το Active citizens fund

Το πρόγραμμα Active citizens fund θα προσφέρει ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου στην Κοινωνία των Πολιτών για δράσεις που αφορούν την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Επιχορήγηση στην Κοινωνία των Πολιτών για την ισότητα των φύλων από το Active citizens fund

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, ως Διαχειριστές Επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund χρηματοδοτούν την Κοινωνία των Πολιτών με ένα ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου. Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην εκκίνηση δραστηριοτήτων και ενεργειών για την προώθηση της ισότητας ανάμεσα στα φύλα, την αντίσταση απέναντι στην έμφυλη βία, καθώς και τη βελτίωση των δικτύων συνεργασίας στους οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Active citizens fund, χρηματοδοτούμενο από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, δραστηριοποιείται με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών για θέματα που αφορούν τα κοινά και την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η παραπάνω επιχορήγηση στηρίζει την πραγματοποίηση 22 νέων έργων με αφορμή τις προσκλήσεις «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» και «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών». Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ενεργειών του Active citizens fund εδώ.

Τα έργα προς υλοποίηση θα λειτουργήσουν βοηθητικά για γυναίκες που υπήρξαν θύματα έμφυλης βίας ή έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά στον εργασιακό τους χώρο, έφηβες που βίωσαν έμφυλη διαδικτυακή βία, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, κρατούμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα, πρόσφυγες και μετανάστες, χρόνιους ασθενείς, ομάδες μειονοτήτων, άστεγους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ΑμεΑ και άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες κ.α. .

Οι παραπάνω δράσεις αφορούν όλες τις περιοχές της χώρας, από μεγαλουπόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι νησιά, επαρχιακές πόλεις και απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα θα αποκτήσει περισσότερες παροχές και θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνει το έργο της εκτός τοπικών συνόρων.

Φυσικά, θα υπάρξει μία προμελετημένη διαδικασία επιλογής των έργων, στοχεύοντας στη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε κάθε φάση της υλοποίησής τους. Τα έργα βαθμολογούνται από ανεξάρτητους βαθμολογητές που είναι ειδικευμένοι στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ στην επιτροπή επιλογής συμμετέχουν και μέλη εκτός από τον Διαχειριστή Επιχορήγησης. Η πρεσβεία της Νορβηγίας και το Εθνικό Σημείο Επαφής του ΕΟΧ στην Ελλάδα συμμετέχουν αποκλειστικά ως παρατηρητές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.