«Η Επάνοδος της Δημοκρατίας»: Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Την ιστορια και την αξία της ελληνικής δημοκρατίας αποτυπώνει η νέα έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα μέσα από τα ντοκουμέντα ενός εκ των σημαντικότερων φωτορεπόρτερ της χώρας.

«Η Επάνοδος της Δημοκρατίας»: Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Την ιστορία της ελληνικής δημοκρατία θα εξυμνήσει ο Δήμος Αθηναίων, μέσα από τα ντοκουμέντα του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα. Πρόκειται, για μια αναδρομή στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, με περισσότερες από 150 φωτογραφίες της περιόδου 1963-1974, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, με ελεύθερη είσοδο.

Ο φακός του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, έχει καλύψει όλη την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, με μεγαλύτερο στιγμιότυπο τη μοιραία βραδιά του Πολυτεχνείου και την εισβολή του τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Μεταξύ άλλων, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στιγμιότυπα από τη βασιλική οικογένεια, τις διαδηλώσεις, την επταετή χούντα των συνταγματαρχών, τις ομαδικές δίκες, τις εκτοπίσεις, τα γεγονότα στη Νομική Σχολή και στο Πολυτεχνείο, καθώς και την άρση του δικτατορικού καθεστώτος μέχρι την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι και κατ’ επέκταση, την εγκαθίδρυση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

«Η Επάνοδος της Δημοκρατίας»: Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα - εικόνα 1

Μέσα από την έκθεση «Η Επάνοδος της Δημοκρατίας,24 Ιουλίου 1974», η μνήμη του φωτογραφικού φακού, ενός από των σπουδαιοτέρων φωτορεπόρτερ της Ελλάδας, μας καλεί να ανοίξουμε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να ανατρέξουμε σε όλα εκείνα τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη πολιτική και κοινωνική πορεία της χώρας μας, εστιάζοντας στην αξία της δημοκρατίας.

i Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα | Έως 28/7 | Τρ.-Παρ.: 11 p.μ.-7 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.Q 10 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.