Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης: Μειωμένο εισιτήριο και νέα θεματική παρουσίαση

Παρά το πλήγμα της πανδημίας, το κορυφαίο μουσείο της Αθήνας επιμένει να ανανεώνει το περιεχόμενό του, έχοντας πλέον και γενικό διευθυντή στα προσεχώς.

Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης: Μειωμένο εισιτήριο και νέα θεματική παρουσίαση

Τα χαρμόσυνα νέα για το Μουσείο Ακρόπολης ήρθαν μερικές μέρες πριν, όταν ανακοινώθηκε πως μια εκκρεμότητα που ίσχυε απ’ τη γέννησή του, η πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή, φτάνει στην επίλυση με το όνομα του αναγνωρισμένου και έμπειρου στη διοίκηση Νίκου Σταμπολίδη να αναγράφεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εντός του καλοκαιριού πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του, ενώ έχοντας αυτή την ανακουφιστική είδηση κατά νου, μπορούμε να απολαύσουμε με εορταστική διάθεση το μουσείο την Κυριακή 20 Ιονίου που κλείνει 12 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει.

Το καθιερωμένο πακέτο των γενεθλίων περιλαμβάνει πάντοτε μειωμένο εισιτήριο και διευρυμένο ωράριο. Έτσι, το μουσείο ανοίγει τις πύλες του από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και δελεάζει για ακόμη μια επίσκεψη με την τιμή της γενικής εισόδου να ανέρχεται στα € 5. Πέραν αυτού, το ενδιαφέρον για το μουσείο αναπτερώνεται ακόμη και για όσους έχουν εντρυφήσει στον αρχαιολογικό του πλούτο, γνωρίζοντας κάθε σπιθαμή από την ανασκαφή στο επίπεδο -1 έως την επιβλητική ζωφόρο στην κορυφή, καθώς μια νέα θεματική παρουσίαση εγκαινιάζεται με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».

Οι αρχαιολόγοι του μουσείου θα είναι στο χώρο, διαθέσιμοι να συζητήσουν με τους επισκέπτες για τους Περσικούς πολέμους και τη σημασία τους για τον δυτικό κόσμο, για τους πρωταγωνιστές τους και τον ρόλο των θεών, για τη συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, για το τίμημα που πλήρωσε η Ακρόπολη και τον τρόπο που η Αθήνα το μετουσίωσε σε δημιουργία. Οδηγός πάντοτε, τα εκθέματα του μουσείου. Στα ελληνικά οι ξεναγήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 12 μ., τις 4 μ.μ. και τις 6 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.