Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών επιστρέφει με μουσικές, διαλέξεις και εντυπωσιακά murals

Προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, το αγαπημένο φεστιβάλ αφιερώνεται στη σχέση πολιτισμού και οικολογίας, ενώ προσαράζει με δωρεάν συναυλίες σε έναν κήπο-έκπληξη στο Μεταξουργείο.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών επιστρέφει με μουσικές, διαλέξεις και εντυπωσιακά murals

Μετά τη σιγή του 2020, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών ανακτά το ζωηρό, πολύχρωμο, εναλλακτικό χαρακτήρα του και επιστρέφει από 20 έως 30 Ιουνίου, έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Λόγω των μέτρων προστασίας, το καλλιτεχνικό φεστιβάλ δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του δράσεις δρόμου και παραστατικά δρώμενα σε πλατείες, όπως είχαμε συνηθίσει.

Αντ’ αυτού, κάνει την έκπληξη και προσαράζει στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας έναντι του σταθμού Λαρίσης (μια φανταστική γωνιά πρασίνου που ήρθε η ώρα να γίνει ευρέως γνωστή), θέτοντας στο επίκεντρο την «μαύρη μουσική» με ένα ολόκληρο Jazz & World music festival. Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής, όπως και με την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ, το μουσικό φεστιβάλ που σχεδιάστηκε απαρτίζεται από έντεκα συναυλίες, για την παρακολούθηση των οποίων η είσοδος είναι δωρεάν αλλά με προϋπόθεση να έχει γίνει προκράτηση διαδικτυακά στο petitparis.athenes@gmail.com.

Παράλληλα, το Μικρό Παρίσι κρατάει τη συνήθεια να δίνει χρώμα στην πόλη. Μεγάλες τοιχογραφίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην περιοχή που δραστηριοποιείται το φεστιβάλ, από την Ομόνοια έως το Μεταξουργείο, όπως το έργο του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

Η θεματική του φετινού προγράμματος είναι «Πολιτισμός και Οικολογία», δεδομένης της αυξανόμενης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος και της σημασίας αλλαγής νοοτροπίας εντός πόλεων, όπως έδειξε και η πανδημία. Η κατεύθυνση αυτή αποτυπώνεται στις διαλέξεις που είναι προγραμματισμένες να τρέξουν στον πολυχώρο Match Point (Αινιάνος 1, πεζόδρομος ΓΕΣΕΕ), διατρέχοντας θεματικές όπως αστική οικολογία, σχέση πολιτισμού-περιβάλλοντος, κηποτεχνία κ.ά.

Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.