Φώτης Σεργουλόπουλος, ιδιοκτήτης «Artisanal Lounge & Gardens», «Shamone», «Shamonette»

Φώτης Σεργουλόπουλος, ιδιοκτήτης «Artisanal Lounge & Gardens», «Shamone», «Shamonette»

Αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο απ’ όλα είναι η συνεύρευση, το να κάτσουμε δηλαδή όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι που είναι και το σημαντικότερο για εμένα. Η Ελλάδα είναι άλλωστε μια χώρα όπου ζούμε έξω και μόλις φτιάξει ο καιρός δύσκολα κρατιόμαστε μέσα. Αυτό αγαπούν και οι ξένοι σε εμάς, γιατί το έξω μας είναι τελείως διαφορετικό από ένα μπιστρό στο Παρίσι για παράδειγμα, με τα τραπέζια του κολλητά το ένα στο άλλο. Επίσης άλλο είναι το πηγαίνω για φαγητό και άλλο το πηγαίνω στα μπουζούκια. Περιμένω λοιπόν να το σκεφτούν αυτό οι αρμόδιοι και να γίνει ένας διαχωρισμός των χώρων, δηλαδή τι είναι εστιατόριο, τι είναι καφέ, τι είναι μπαρ.

Σε προσωπικό επίπεδο, επιθυμώ να ξαναβρώ τους ρυθμούς μου σαν άνθρωπος και να δραστηριοποιηθώ εκ νέου, γιατί έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος και έχω ακόμα την εντύπωση ότι είναι 2020 – λες και ξαφνικά συνταξιοδοτηθήκαμε όλοι και το μόνο που κάνουμε είναι να βλέπουμε τηλεόραση.

Ως προς τα μαγαζιά μας («Artisanal Lounge & Gardens», «Shamone», «Shamonette») μου έχει λείψει ιδιαίτερα το να υποδεχθώ ξανά ανθρώπους. Φοβάμαι βέβαια ότι θα χρειαστεί κάποιο διάστημα μέχρι να δούμε ο ένας τον άλλο απενεχοποιημένα, εμείς ωστόσο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αισθανθούν όλοι άνετα και ασφαλείς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Μια βόλτα στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Το πολιτιστικό πάρκο είναι η μοναδική δημοτική γλυπτοθήκη στην Ελλάδα αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη.

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.