«Τζ. Ντ. Σάλιντζερ: Ο φύλακας στη σίκαλη»: Ένας θυμωμένος δεκαεξάχρονος στο 8ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αιώνα έρχεται στο νέο επεισόδιο του βιβλιοφιλικού podcast.

«Τζ. Ντ. Σάλιντζερ: Ο φύλακας στη σίκαλη»: Ένας θυμωμένος δεκαεξάχρονος στο 8ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αιώνα έρχεται στο 8ο επεισόδιο του podcast «Να ένα βιβλίο». Ο βιβλιοκριτικός και συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης μας εισάγει στην ψυχολογική κατάρρευση του δεκαεξάχρονου πρωταγωνιστή Χόλντεν Κόλφιλντ: θυμωμένος, υπερευαίσθητος, μισάνθρωπος, οξυδερκής, πληγωμένος, εγωπαθής ο ήρωας έγινε ένα από τα σύμβολα της εφηβικής επανάστασης, κάνοντας το μυθιστόρημα αμφιλεγόμενο, ειδικά αφού συνδέθηκε με τον δολοφόνο του Τζον Λένον, ο οποίος ισχυρίστηκε πως επηρεάστηκε βαθιά από την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα.

Η οξύτητα στη γραφή του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά του βιβλίου που καθηλώνουν την προσοχή και στο νέο επεισόδιο του βιβλιοφιλικού podcast ζωντανεύει μέσα από τις αναγνώσεις αποσπασμάτων από τον Στέλιο Μάινα.

«Να ένα βιβλίο»

Η σειρά podcast «Να ένα βιβλίο» επιλέγει και παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εκδόσεις, κυρίως πρόσφατες ή συζητημένες, ενώ έχουν προηγηθεί επεισόδια με τα βιβλία των Γιάννη Μπουτάρη, Νίκο Αλιβιζάτο, Γούντι Άλλεν, Αντελαΐντ Μποντ, Τζορτζ Όργουελ και Μαρία Λαϊνά. Το «α» τη φιλοξενεί σε συνεργασία με το pod.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την ταχέως ανερχόμενη τάση του podcast, της υπηρεσίας που γεφυρώνει την έννοια της σειράς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ακούστε το podcast εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η εκδίκηση της ποίησης

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των ημερών έφεραν στο προσκήνιο τον υπαινικτικό αλλά διαπεραστικό τρόπο της ποίησης.

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.