Ξανά ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας – Δείτε τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν

Πολλές οι επιλογές για τους περιπατητές του κέντρου, που μπορούν να οργανώσουν εξόρμηση από τον εμβληματικό Ναό του Ολυμπίου Διός και την Πνύκα έως την Ακρόπολη.

Ξανά ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας – Δείτε τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν

Μετά από πέντε μήνες στον πάγο, ο πολιτισμός γνέφει προς τους πολίτες για αποσυμπίεση και χαλάρωση από το κλίμα του παρατεταμένου εγκλεισμού, μέσω των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, για τους οποίους αποφασίστηκε η επαναλειτουργία από την Δευτέρα 22 Μαρτίου (με κανονικό, μη διευρυμένο ωράριο), στο πλαίσιο των μέτρων χαμηλού επιδημιολογικού αποτυπώματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών και τον έλεγχο της εξάπλωσης περιλαμβάνουν, βεβαίως, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής, ενώ για να μην δημιουργείται συμφόρηση στα εκδοτήρια αποφασίστηκε ανώτατο όριο τριών ατόμων κατά την υποδοχή, με εξαίρεση μέλη της ίδια οικογενείας. Επίσης, λόγω των περιορισμών μετακίνησης που παραμένουν σε ισχύ, δυνατότητα επίσκεψης δίνεται μόνον σε χώρους εντός του οικείου δήμου (μέσω μηνύματος 6 στο 13033), είτε με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Η ευκαιρία της απόδρασης, επομένως, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο που και τότε είχαν εκκινήσει πρώτοι οι αρχαιολογικοί χώροι, εξαρτάται απόλυτα από τον τόπο κατοικίας και τη φυσική κατάσταση (άρα και την ηλικία) του επισκέπτη. Φυσικά, στους περιπατητές του κέντρου αναλογεί μεγάλο μερίδιο επιλογών, αφού σε μια εκτενή πεζοπορική εξόρμηση μπορούν να εντάξουν, για παράδειγμα, τον εμβληματικό Ναό του Ολυμπίου Διός και τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού που αποτελεί το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης, να ανηφορίσουν στον καταπράσινο Λόφο της Πνύκας όπου συγκαλούταν η Εκκλησία του Δήμου ή να επισκεφθούν την Ακρόπολη, κρίνοντας ιδίοις όμμασι τις αλλαγές που συνέβησαν πρόσφατα.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες, παρέχοντας τους μια δυνατότητα αποσυμπίεσης από την πολύμηνη καραντίνα, αλλά και προσφέροντας την ευκαιρία ενός ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιπάτου».

Δείτε εδώ αναλυτικά τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης και βρείτε τον πιο κοντινό σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/03/2023

"Please find attached my CV": Μια περφόρμανς μαρτυρά τον αγώνα για εύρεση εργασίας

Η περφόρμανς αποτελεί ιδέα της καλλιτέχνιδας Ελίζας Σόρογκα.

Επανοραματιζόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι στο The Art of Games in Greece 2023

Το Athens Digital Arts Festival και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος καλούν δημιουργούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και να αναδείξουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως καλλιτεχνικά έργα.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ελένη Ρήγα, τι είναι "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών";

Η επιμελήτρια του νέου προγράμματος "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών" στο Atopos μιλά για την ιστορία του οικοφεμινισμού, τις αφηγήσεις που θα δούμε στην έκθεση "Υγρή Καρδιά" και πώς τα περιθωριοποιημένα σώματα σχετίζονται με την πατριαρχική εκμετάλλευση της φύσης.

Το Χαλάνδρι αποκτά Δημοτική Πινακοθήκη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δημιουργηθεί ο χώρος με με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης.

Heiner Goebbels: "Η τέχνη δεν είναι σταυρόλεξο, προσφέρει μια εμπειρία"

Μιλήσαμε με τον Γερμανό συνθέτη για το πρότζεκτ "7 Στήλες", που παρουσιάζει στο πλαίσιο της διοργάνωσης 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και τις αντιρρήσεις του όσον αφορά την ύπαρξη συμβολισμών στην τέχνη.