Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα εγκαίνια της εντυπωσιακής νέας Εθνικής Πινακοθήκης

Ένα έργο χρόνων που ήρθε αντιμέτωπο με πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις φτάνει στην ολοκλήρωση. Ποδαρικό εν όψει της εθνικής επετείου από ξένους ηγέτες.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα εγκαίνια της εντυπωσιακής νέας Εθνικής Πινακοθήκης

Ως ύστατο εμπόδιο στα πολυπόθητα εγκαίνια της νέα, ανακαινισμένης και υπερδιπλάσιας σε σχέση με το παρελθόν Εθνικής Πινακοθήκης ορθώνεται μόνο η πανδημία κι οι περιορισμοί που επιβάλει, καθώς όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το έργο της μετεγκατάστασης οδεύει στο τέλος του.

Με την «αγαστή και δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων» ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα, στις 24 Μαρτίου, το κτίριο στη γωνία Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη να υποδεχτεί τους επίσημους προσκεκλημένους ηγέτες ξένων χωρών, συμβολικά για τον εορτασμό της επετείου.

Τα κανονικά εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω παράτασης, αφού οι βασικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, τοποθετήθηκε το γλυπτό «Ιστία» στον περιβάλλοντα χώρο και το στήσιμο των συλλογών μαζί με όποιες τεχνικές λεπτομέρειες προκύπτουν στο κτιριακό συγκρότημα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πρόκειται για ένα γεγονός «που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης», αφού πέρα από την εντυπωσιακή όψη του νέου συγκροτήματος στο οποίο θα κυριαρχεί το γυάλινο στοιχείο, το συγκρότημα 20.000 τ.μ. περιλαμβάνει μεγάλους εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εντυπωσιακό χώρο υποδοχής και καφέ με θέα την Αθήνα, ενώ πάνω από εννιακόσια έργα της συλλογής θα εκτίθενται σε μόνιμη βάση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.