«WeForWomen»: Μια διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλίες, σεμινάρια και περφόρμανς για τη γυναίκα

Από το αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων εκπέμπει η νέα πρωτοβουλία WeFor. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή.

«WeForWomen»: Μια διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλίες, σεμινάρια και περφόρμανς για τη γυναίκα

Ξεκινάει δυναμικά τις δράσεις της η νεοσύστατη πρωτοβουλία WeFor που συστάθηκε από νέους ανθρώπους, οι οποίοι μέσω του διαλόγου οραματίζονται να αλλάξουν νοσηρές νοοτροπίες και προβληματικές σταθερές που βαραίνουν για χρόνια την κοινωνία μας. Με πλάνο να επικεντρώνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική (επίκαιρη) θεματική, το (φλέγον για τις έμφυλες διεκδικήσεις) 2021 αφιερώνεται στις γυναίκες με μια σειρά εκδηλώσεων που σημαίνουν εκκίνηση στις 7 Μαρτίου.

Από το αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, έξι ομιλήτριες με επιτυχημένη πορεία σε διαφορετικά πεδία ανεβαίνουν στη σκηνή του «WeForWomen» για να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και βιώματα.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου από το χώρο της πολιτικής ως βουλευτής του Κιν.Αλ., η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου, η επικεφαλής ερευνητικού κέντρου βιοϊατρικών επιστημών Μυρτώ Δεναξά, η Έφη Κουτσουρέλη ως ιδρυτικό μέλος του επιχειρηματικού εγχειρήματος «Info-Quest», η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου και η αρχιλοχίας Μαρία Χατζηιωάννου του ελληνικού στρατού είναι περιπτώσεις που αμφισβητούν τα στερεοτυπικά πλαίσια, Μέσα από τις ιστορίες μπορούμε να δούμε τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις δυσπιστίες, που συναντά το γυναικείο φύλο σήμερα.

«WeForWomen»: Μια διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλίες, σεμινάρια και περφόρμανς για τη γυναίκα - εικόνα 1

Οι ομιλίες θα παρουσιαστούν διαδικτυακά και δωρεάν, σε ζωντανή μετάδοση, από τις 5 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ., σε τρεις ενότητες-sessions που συντονίζονται από την παρουσιάστρια Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και διανθίζονται από μερικές ακόμη δράσεις στο ενδιάμεσο: ένα εργαστήριο ενδυνάμωσης γυναικών με τίτλο «#IamRemarkable», ένα σεμινάριο για το «Πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις #changemaker», καθώς και τρεις παρουσιάσεις περφόρμανς από το Flux Laboratory Athens, την Shift και την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ

ΤΟΠΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.