Μια street art εγκατάσταση σε βιομηχανική παρτιτούρα στήθηκε στην Ελευσίνα

Δίπλα στη θάλασσα, οι γνωστοί για τις τοιχογραφίες τους Kez και Same84 έφτιαξαν το εντυπωσιακό έργο «Year’s Eve».

 Μια street art εγκατάσταση σε βιομηχανική παρτιτούρα στήθηκε στην Ελευσίνα

Ένα έργο που εμπνέεται αφενός από τον βιομηχανικό χαρακτήρα της Ελευσίνας και αφετέρου από την επιτακτική ανάγκη όλων μας, μεσούσης του ατελείωτου εγκλεισμού, να βγούμε έξω, να γιορτάσουμε και να γελάσουμε ξαλαφρωμένοι, συναντούν οι διερχόμενοι στην πλατεία «Πλατφόρμα», στο παραλιακό μέτωπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2023.

Πρόκειται για μια σκαλωσιά όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στις οικοδομές ή στις βιομηχανικές εργασίες, πάνω στην οποία τεντώθηκαν νάιλον υφάσματα και ζωγραφίστηκαν από δύο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της street art σκηνής, τον Kez και τον Same84.

Τίτλος του έργου είναι «Year’s Eve». Χαμογελαστά πρόσωπα εφήβων ξεπροβάλλουν σε μεγάλη κλίμακα, καθώς η συνολική εικόνα της εγκατάστασης αποπνέει μια αίσθηση αισιοδοξίας και χαράς, μέσω ενός περίτεχνου abstract παιχνιδιού στη χρωματική παλέτα. Όπως σε κάθε street art έργο, η υλοποίηση έγινε σε δημόσια θέα, με πρόθεση ανοιχτότητας προς τους κατοίκους της περιοχής. Η εγκατάσταση θα παραμείνει στο χώρο έως 25 Φεβρουαρίου.

 Μια street art εγκατάσταση σε βιομηχανική παρτιτούρα στήθηκε στην Ελευσίνα - εικόνα 1
© Angelos Christofilopoulos FosPhotos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.