«Αστρονομικές συναντήσεις» μέσω διαδικτύου από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Κάθε Κυριακή, ένα διαφορετικό θέμα αστρονομίας ξεδιπλώνεται με ομιλίες, συζήτηση και παρατήρηση από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη.

«Αστρονομικές συναντήσεις» μέσω διαδικτύου από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Είτε διανύουμε περίοδο lockdown είτε όχι, ο έναστρος ουρανός παραμένει ένα αχανές τοπίο που είναι διαθέσιμο προς εξερεύνηση, γεμάτο ιστορίες και λεπτομέρειες που αγνοούμε και που όταν μας αποκαλύπτονται νιώθουμε πάντα μια αυθόρμητη έκρηξη δέους μπροστά στη δική μας μικρότητα. Έτσι, οι πλέον ειδικοί του είδους, οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, παρουσιάζουν έναν κύκλο διαδικτυακών αστρονομικών συναντήσεων με βραδινές παρατηρήσεις από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στην Πνύκα, προκειμένου να φέρουν την αστρονομία στο σπίτι μας.

Κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από τις 21 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.), ένα διαφορετικό θέμα αστρονομίας ξεδιπλώνεται με τη μορφή ομιλίας-παρουσίασης, μέσω Zoom. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε προς το ευρύ κοινό βασικά στοιχεία παρατηρησιακής αστρονομίας, σύγχρονα ζητήματα αστροφυσικής αλλά και θεματολογία που αφορά την ιστορία και την εξέλιξη της επιστήμης μας», αναφέρουν οι ίδιοι.

Μια διαφορετικούς επιστήμονες ως εισηγητές, το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου περιλαμβάνει την αναγνώριση αστερισμών και τη σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, τη λειτουργία του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων, τον κύκλο ζωής ενός άστρου και ενός αστρικού συνόλου (αστρικά σμήνη-γαλαξίες).

Οι συμμετέχοντες στις «Αστρονομικές Συναντήσεις» θα έχουν την ευκαιρία μετά το πέρας των διαδικτυακών παρουσιάσεων να παρακολουθήσουν διά ζώσης (όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν) μια εκτεταμένη ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.

Τα γκρουπ δεν θα υπερβαίνουν τα είκοσι άτομα, για να υπάρχει αλληλεπίδραση με όλους τους συμμετέχοντες, οπότε σπεύσατε για συμμετοχές όσοι ενδιαφέρεστε. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά (Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ.-2 μ.μ.) στο 2103490160 ή να αποστείλετε μήνυμα γραπτώς στο drasi@noa.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο ρόλος της τέχνης στον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από τα έργα του Jan Vanriet

Η έκθεση "Παραπλανητικός Ήλιος" διοργανώνεται στο πλαίσιο της φετινής απονομής του Βραβείου Θεοφανώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/10/2022

Ανακάλυψε την τέχνη της μεταξοτυπίας μέσα από σεμινάρια

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.

Πρόγραμμα Φιλοξενίας για νέους επιμελητές και θεωρητικούς τέχνης

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος "Η άλλη Αρκαδία" και την οικονομική υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Γεράσιμος Κανάκης επιχειρεί μια πνευματική προσέγγιση της ανθρώπινης μορφής

19 ελαιογραφίες σε καμβά παρουσιάζονται στην στην αίθουσα τέχνης Περί Τεχνών Καρτέρης.

Τα "ζαρωμένα πορτρέτα" του Αλέξανδρου Λάιου

Έργα μεικτής τεχνικής και μια σειρά γλυπτών παρουσιάζονται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.

12 σύγχρονοι καλλιτέχνες τιμούν τον Γιώργο Σεφέρη με μια έκθεση στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο

Το νέο εγχείρημα του ΝΕΟΝ, "Μοιραίοι σύντροφοι, ανυπόστατοι ίσκιοι", φέρνει το κοινό σε επαφή με την κληρονομιά του σπουδαίου ποιητή και διπλωμάτη.

"The great departure": Η ρευστότητα της ύλης μέσα από τρεις νέους εικαστικούς

Τον σχολιασμό των έργων κάνει η επιμελήτρια της έκθεσης και η ιστορικός τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου.