Δήμος Αθηναίων: Σε τροχιά αξιοποίησης 63 κτίρια του κέντρου

Πρόκειται για παλιά κτίρια με σφραγισμένες πόρτες και εμφανή σημάδια από το πέρασμα του χρόνου. Πολλά από αυτά βρίσκονται στην Ομόνοια.

 Δήμος Αθηναίων: Σε τροχιά αξιοποίησης 63 κτίρια του κέντρου

Το πλούσιο κτιριακό απόθεμα του κέντρου της πρωτεύουσας δηλώνει πρόθυμη να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη, προσθέτοντας στο οργανόγραμμα του 2021 την αποκατάσταση και ενεργοποίηση 63 μικρών και μεγάλων κτιρίων καθώς και δημόσιων χώρων-οικοπέδων, ώστε να αποκτήσουν την αίγλη που τους αναλογεί.

Πρόκειται για παλιά κτίρια, δικαιοδοσίας του Δήμου Αθηναίων, με σφραγισμένες πόρτες και εμφανή σημάδια από το πέρασμα του χρόνου, τα οποία είτε είτε είναι χρόνια κενά κι ανενεργά ή τους τελευταίους μήνες, ύστερα από την σειρά εκκενώσεων σε καταλήψεις που έγινε το τελευταίο έτος. Πολλά από αυτά βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας –«μια περιοχή που θα μπορέσει και πάλι να συνδεθεί με την Πλατεία Θεάτρου, μετά την ανάπλασή της που ξεκινά σύντομα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου–, άλλα είναι στα Πατήσια, στην Ακρόπολη, στου Ψυρρή και στο Μεταξουργείο.

Μετά από χρόνια, εφαρμόζεται σχέδιο χαρτογράφησης και αξιοποίησης ώστε να «ξυπνήσουν οι γωνιές της πόλης που έμειναν ξεχασμένες». Ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της πόλης είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητάς της. Και ο τρόπος για να το κερδίσουμε, είναι να δώσουμε ζωή σε όλα εκείνα τα σημεία της που αφέθηκαν στη μοίρα τους».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.