Ανοικτό και πάλι το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» πίσω απ’ την Πλατεία Αμερικής

Ένα αίτημα των κατοίκων εκπληρώθηκε. O Δήμος Αθηναίων μίσθωσε την έκταση απ’ τη ΔΕΗ για δέκα χρόνια.

Ανοικτό και πάλι το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» πίσω απ’ την Πλατεία Αμερικής

Μεταξύ των δύο lockdown, βρεθήκαμε να περπατάμε παράλληλα της Πατησίων, λόγω μιας περιοδικής έκθεσης δημόσιας τέχνης σε χρηματοδότηση από τον οργανισμό ΝΕΟΝ και σε επιμέλεια της Γαλήνης Νόττι, η οποία εκκινούσε από το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη», ένα πολύ χαριτωμένο όμορφο παρκάκι πίσω από την Πλατεία Αμερικής, επί της οδού Θήρας, το οποίο ωστόσο παρέμενε κλειστό για το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω διάφορων γραφειοκρατικών προβλημάτων κι εκκρεμοτήτων μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΔΕΗ, στην οποία ανήκει ο χώρος πρασίνου μαζί με το όμορο νεοκλασικό οίκημα.

Εν τέλει, έναντι χαμηλού –«συμβολικού», όπως αναφέρει η ανακοίνωση– ποσού, η έκταση μισθώθηκε στον Δήμο Αθηναίων για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο χώρος καθαρίστηκε κι απολυμάνθηκε από τις ααρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, τοποθετήθηκαν νέα φυτά και παρτέρια, ώστε να παραδοθεί εκ νέου στους κατοίκους της περιοχής που ομολογουμένως έχουν να παινεύονται για αυτή την κρυφή ανάσα πρασίνου.

Ανοικτό και πάλι το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» πίσω απ’ την Πλατεία Αμερικής - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.