5 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί να κάνεις σπίτι σου (με lockdown και χωρίς)

Βιώνοντας ένα δεύτερο lockdown πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε και την ψυχική μας υγεία κάνοντας πράγματα στο σπίτι που δεν τα είχαμε φανταστεί.

5 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί να κάνεις σπίτι σου (με lockdown και χωρίς)

Η εποχή που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και ψυχοφθόρα για όλους μας. Μένουμε, λοιπόν, σπίτι για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Αλλά τι συμβαίνει όμως με την ψυχική μας υγεία; Πώς θα καταφέρουμε να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας μέσα στο σπίτι; Να διατηρήσουμε τη διάθεσή μας και το μυαλό μας σε εγρήγορση; Να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση; Να πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι (και μάλλον δεν τα είχες σκεφτεί).

#1: Κάνε doga με το κατοικίδιο σου

5 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί να κάνεις σπίτι σου (με lockdown και χωρίς) - εικόνα 1

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τη γιόγκα που λατρεύουν οι βορειοευρωπαίοι. Είναι ιδανικό για όλους εσάς που έχετε σκυλάκια –για τις γάτες κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ποτέ τίποτα- και θέλετε να γυμναστείτε χωρίς να απομακρύνετε το χαρωπό τετράποδο που μπλέκεται στα πόδια σας μόλις σας δει να σηκώνεστε από τον καναπέ. Επιπλέον, είναι μία ευκαιρία για να δεθείτε περισσότερο με τα σκυλάκια σας και να αφιερώστε χρόνο σ’ αυτά. Ώρα, λοιπόν, να αφεθείς στην ηρεμία που σου προσφέρει η γιόγκα -ιδιαίτερα σημαντικό σε μία τόσο αγχώδη εποχή- αλλά και να συνδεθείς με το σκυλάκι σου. Να ένα σάιτ που θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα.

#2: Γίνε μάστερ στο βελόνι

Από την καραντίνα No1 (δεν περιμέναμε να έχει σίκουελ αφού η πρώτη είχε χάπι-εντ αλλά να που ήρθε!) είδαμε ότι το πλέξιμο ήταν πρώτο στις αναζητήσεις στο ίντερνετ. Μέχρι και η πρώην πρώτη κυρία της Αμερικής Μισέλ Ομπάμα έμαθε πλέξιμο μέσα στην καραντίνα. Το πλέξιμο μάς προσφέρει ψυχική ηρεμία, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, αλλά σου αφήνει και κάτι... Ένα ζιμπουνάκι, ένα πουλοβεράκι ή μια καλτσοπαντόφλα. Στο YouTube υπάρχει πληθώρα από βιντεάκια που σε βοηθάνε να μάθεις βήμα-βήμα πώς να πλέκεις. Μπορείς να προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα σύνεργα διαδικτυακά και μετά με την κατάλληλη (πολύ πολύ) υπομονή και φαντασία ξεκίνα να δημιουργείς πολύχρωμα πλεκτά για σένα αλλά και για όλους τους αγαπημένους σου.

#3: Κιθαρίστας ή ντράμερ (ή γενικά καλλιτεχνική ψυχή);

Ήθελες από πάντα να μάθεις πιάνο, κιθάρα ή ακόμη και μπουζούκι ή τρομπέτα; Είχες πάθος με την ζωγραφική και πέρναγες τα μεσημέρια σου στους δέκτες της δημόσιας τηλεόρασης, βλέποντας τον Μπομπ Ρος να δημιουργεί έργα τέχνης; Ίσως τότε αυτή είναι η ευκαιρία που περίμενες. Στο YouTube θα βρεις άπειρα βιντεάκια που σε καθοδηγούν βήμα βήμα πώς να μάθεις να παίζεις το αγαπημένο μουσικό όργανο ή πώς να μάθεις να σχεδιάζεις με μολύβι ή και να ζωγραφίζεις με τέμπερες. Άμα ήδη έχεις κάποιο μουσικό όργανο στο σπίτι είναι ιδανικό, αλλιώς μπορείς να δανειστείς από κάποιον φίλο σου ή να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση. Όσο για τη ζωγραφική είναι ακόμη πιο εύκολο αφού μπορείς να προμηθευτείς τα απαραίτητα σύνεργα από το διαδίκτυο και η δημιουργία ξεκινά.

#4: Ανάπτυξε στενές επαφές με την γαστρονομία

5 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί να κάνεις σπίτι σου (με lockdown και χωρίς) - εικόνα 2

Από σπαράγγια σοτέ, αποδομημένη lemon pie, steak tartare μέχρι μοσχαράκι Βουργουνδίας. Μπες στην κουζίνα και δημιούργησε τα δικά σου πιάτα. Ήδη από το πρώτο lockdown τα σάιτ μαγειρικής είχαν την τιμητική τους, αλλά τώρα (μην το αφήσετε για το lockdown τρίκουελ) ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσεις γκουρμέ πιάτα ακολουθώντας τις συμβουλές μεγάλων σεφ. . Όχι δεν μιλάμε για απλό μαγείρεμα εδώ, αλλά για επαφή με την τέχνη της γαστρονομίας. Παράγγειλε τα απαραίτητα υλικά από online shops που έχουν και του πουλιού το γάλα, πειραματίσου με πιάτα που θα προσφέρεις στην οικογένεια σου ή προετοιμάσου εντατικά για τα τραπέζια που θα κάνεις για τους αγαπημένους σου. Να εδώ στο finedininglovers.com θα βρεις τεχνικές και συνταγές για το ξεκίνημα. Και ποιος ξέρει; Στον καινούργιο κύκλο Masterchef ίσως μπεις στο σπίτι…

#5: Décorateur ή Décoratrice;

5 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί να κάνεις σπίτι σου (με lockdown και χωρίς) - εικόνα 3

Όταν έχεις άπλετο (μην πούμε συν άπειρο) ελεύθερο χρόνο μέσα στο σπίτι, τι καλύτερο από το διαμορφώσεις εκ νέου τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Γίνε ένας μίνι διακοσμητής και κάνε τις αλλαγές που πάντα ήθελες μέσα στο σπίτι. Άλλαξε θέση τα έπιπλα, άλλαξε τη διακόσμηση και το στιλ και φτιάξε τη διάθεσή σου. Μπορείς να βάψεις ακόμη κάποιους τοίχους του σπιτιού, κάτι που είδαμε πολύ και στο πρώτο lockdown μέσα από πολλά βιντεάκια και στο TikTok. Γιατί όχι να την ψάξεις λίγο ενεργειακά και να βρεις πράγματα που φτιάξουν την ατμόσφαιρα στο μέρος που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας –πέρα από τη δουλειά σου φυσικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
23/04/2024

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.