Επιστρέφουν τα Βραβεία Αργώ: Οκτώ επιδραστικοί Έλληνες του εξωτερικού θα λάμψουν στην livestream εκδήλωση

Παρουσία της επιφανούς επιτροπής που έκανε την αξιολόγηση και σε συντονισμό απ’ τον Παύλο Τσίμα.

Επιστρέφουν τα Βραβεία Αργώ: Οκτώ επιδραστικοί Έλληνες του εξωτερικού θα λάμψουν στην livestream εκδήλωση

Τα ποσοστά καταδεικνύουν πως όσοι Έλληνες φεύγουν μόνιμα για το εξωτερικό, με πτυχία και μεταπτυχιακά οι περισσότεροι, γρήγορα στέκονται στα πόδια τους, δικτυώνονται και ξεκινούν την καριέρα τους στη νέα χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι περιπτώσεις που διαπρέπουν τόσο ώστε να θεωρούνται επιδραστικοί κι αξιομνημόνευτοι στον τομέα τους.

Με στόχο να τιμήσουν τα πιο εξέχοντα παραδείγματα, τα Βραβεία Αργώ επιστρέφουν τη φετινή χρονιά, παρά τις όποιες αντιξοότητες, κι έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα διοργανώνουν διαδικτυακή τελετή απονομής (ανοιχτή στους θεατές με livestream κατόπιν δήλωσης συμμετοχής εδώ), απ’ την οποία θα προκύψουν οι νικητές των βραβείων για το 2020. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελών, υπό την αιγίδα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω προβολή της σύγχρονης ελληνικής σφραγίδας, όπως αυτή αποτυπώνεται στις χώρες του εξωτερικού.

Οκτώ διακεκριμένα κι επιφανή ονόματα θα παραλάβουν τίτλους το βράδυ της επόμενης Πέμπτης, οι οποίοι θα προέρχονται από τους τομείς των Επιστημών, του Πολιτισμού και Τεχνών, της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας, της Ανθρωπιστικής Προσφοράς, της Προσφοράς στα Κοινά, του Αθλητισμού και της Γαστρονομίας.

Οκτώ διακεκριμένα κι επιφανή ονόματα θα παραλάβουν τίτλους το βράδυ της επόμενης Πέμπτης (22/10, 7 μ.μ.), οι οποίοι ανταποκρίνονται σε ισάριθμες κατηγορίες: Βραβείο Επιστημών, Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών, Βραβείο Επιχειρηματικότητας, Βραβείο Καινοτομίας, Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά, Βραβείο Αθλητισμού και Βραβείο Γαστρονομίας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και πρόκειται να παραστούν τα μέλη της επιτροπής που έκανε την αξιολόγηση, με πρόεδρο τον ομότιμο καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρώην πρόεδρο του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Βασίλη Σκουρή.

Αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής: Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO), Παναγιώτης Γιαννάκης, (προπονητής καλαθοσφαίρισης), Νικηφόρος Διαμαντούρος,(ακαδημαϊκό, πρώην ευρωπαίος διαμεσολαβητής), Χρήστος Ζερεφός (ακαδημαϊκός, επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών), Άννη Ηλιοπούλου (επιχειρηματίας – εκδότρια), Σταύρος Μπένος (πρόεδρος Σωματείου «Διάζωμα»), Μιχάλης Μπλέτσας (ερευνητής/διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (επιχειρηματίας), Σπύρος Α. Παππάς, (δικηγόρος, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης «Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών») και Αθανάσιος Σαββάκης (επιχειρηματίας).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.