Επιστρέφουν τα Βραβεία Αργώ: Οκτώ επιδραστικοί Έλληνες του εξωτερικού θα λάμψουν στην livestream εκδήλωση

Παρουσία της επιφανούς επιτροπής που έκανε την αξιολόγηση και σε συντονισμό απ’ τον Παύλο Τσίμα.

Επιστρέφουν τα Βραβεία Αργώ: Οκτώ επιδραστικοί Έλληνες του εξωτερικού θα λάμψουν στην livestream εκδήλωση

Τα ποσοστά καταδεικνύουν πως όσοι Έλληνες φεύγουν μόνιμα για το εξωτερικό, με πτυχία και μεταπτυχιακά οι περισσότεροι, γρήγορα στέκονται στα πόδια τους, δικτυώνονται και ξεκινούν την καριέρα τους στη νέα χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι περιπτώσεις που διαπρέπουν τόσο ώστε να θεωρούνται επιδραστικοί κι αξιομνημόνευτοι στον τομέα τους.

Με στόχο να τιμήσουν τα πιο εξέχοντα παραδείγματα, τα Βραβεία Αργώ επιστρέφουν τη φετινή χρονιά, παρά τις όποιες αντιξοότητες, κι έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα διοργανώνουν διαδικτυακή τελετή απονομής (ανοιχτή στους θεατές με livestream κατόπιν δήλωσης συμμετοχής εδώ), απ’ την οποία θα προκύψουν οι νικητές των βραβείων για το 2020. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελών, υπό την αιγίδα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω προβολή της σύγχρονης ελληνικής σφραγίδας, όπως αυτή αποτυπώνεται στις χώρες του εξωτερικού.

Οκτώ διακεκριμένα κι επιφανή ονόματα θα παραλάβουν τίτλους το βράδυ της επόμενης Πέμπτης, οι οποίοι θα προέρχονται από τους τομείς των Επιστημών, του Πολιτισμού και Τεχνών, της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας, της Ανθρωπιστικής Προσφοράς, της Προσφοράς στα Κοινά, του Αθλητισμού και της Γαστρονομίας.

Οκτώ διακεκριμένα κι επιφανή ονόματα θα παραλάβουν τίτλους το βράδυ της επόμενης Πέμπτης (22/10, 7 μ.μ.), οι οποίοι ανταποκρίνονται σε ισάριθμες κατηγορίες: Βραβείο Επιστημών, Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών, Βραβείο Επιχειρηματικότητας, Βραβείο Καινοτομίας, Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά, Βραβείο Αθλητισμού και Βραβείο Γαστρονομίας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και πρόκειται να παραστούν τα μέλη της επιτροπής που έκανε την αξιολόγηση, με πρόεδρο τον ομότιμο καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρώην πρόεδρο του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Βασίλη Σκουρή.

Αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής: Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO), Παναγιώτης Γιαννάκης, (προπονητής καλαθοσφαίρισης), Νικηφόρος Διαμαντούρος,(ακαδημαϊκό, πρώην ευρωπαίος διαμεσολαβητής), Χρήστος Ζερεφός (ακαδημαϊκός, επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών), Άννη Ηλιοπούλου (επιχειρηματίας – εκδότρια), Σταύρος Μπένος (πρόεδρος Σωματείου «Διάζωμα»), Μιχάλης Μπλέτσας (ερευνητής/διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (επιχειρηματίας), Σπύρος Α. Παππάς, (δικηγόρος, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης «Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών») και Αθανάσιος Σαββάκης (επιχειρηματίας).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
19/04/2024

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.