Μάθημα tai chi κι απελευθέρωση ενέργειας στον πεζόδρομο της Νικίου

Το «σχεδία home» επανέρχεται με δωρεάν δράση στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με τον Γιώργο Παυλίδη της σχολής Choros Centre.

Μάθημα tai chi κι απελευθέρωση ενέργειας στον πεζόδρομο της Νικίου

Το «σχεδία home» απ’ το ομώνυμο περιοδικό δρόμου επανέρχεται με δωρεάν δράση. Σε συνεργασία με τον ινστρούκτορα Γιώργο Παυλίδη απ’ τη σχολή Choros Centre διοργανώνεται μάθημα tai chi στον πεζόδρομο Νικίου, ανοιχτό προς ερασιτέχνες αλλά και μυημένους στην μέθοδο σωματικής και ψυχικής ανακούφισης. Το tai chi, ή αλλιώς «Ανώτατη Ενέργεια», ξεκίνησε στην Κίνα ως πολεμική τέχνη, συνδυάζοντας τις ενεργειακές αντιλήψεις της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, κι εξελίχθηκε στην σημερινή του μορφή, μια ήπια άσκηση που δίνει ίση αξία στην ακινησία και στην κίνηση, καθώς αντιλαμβάνεται το σώμα ως σύνολο.

Αν αποζητάτε χαλάρωση κι απελευθέρωση απ’ τα άγχη της καθημερινότητας, που με την παρούσα κατάσταση δικαίως είναι περισσότερα, το ραντεβού είναι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου το πρωί (10.30 π.μ.). Οι σχεδόν χορευτικές κινήσεις της ανατολίτικης τεχνική εναλλάσσονται από αργές σε γρήγορες κι εκρηκτικές, οπότε σίγουρα θα ξεδώσετε. Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια και δηλώστε συμμετοχή στο info@shedia.gr ή στο 2130231220, διότι είναι απαραίτητη για να λάβετε μέρος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"People on trees": Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπλέκει το σαιξπηρικό δράμα με την οικολογική καταστροφή

Ένας διάλογος επί σκηνής, προβολές και περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.

Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Οι "Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου" στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες συλλογές της χώρας αποτελούμενη από πολύτιμα έργα ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης μεταφέρει στον καμβά τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου

Η νέα σειρά έργων από τον ιδρυτή του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται σε μια συνολική έκθεση με την επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.