Μια μεγάλη street art τοιχογραφία ξεφύτρωσε στην οδό Θεσσαλονίκης

Πέντε γνωστά ονόματα του χώρου απ’ την ομάδα UrbanAct, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, έκαναν μια νέα αστική παρέμβαση τριάντα μέτρων.

Μια μεγάλη street art τοιχογραφία ξεφύτρωσε στην οδό Θεσσαλονίκης

Το νήμα των αστικών παρεμβάσεων μέσω μεγάλων street art τοιχογραφιών (γνωστών ως murals) πιάνει ξανά ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος συνεργάστηκε με πέντε γνωστούς καλλιτέχνες απ’ την ομάδα UrbanAct για να δώσει νέα πνοή και εικόνα στην οδό Θεσσαλονίκης. Τριάντα μέτρα έργο ήταν το τελικό αποτέλεσμα που προέκυψε το περασμένο σαββατοκύριακο στον κεντρικό δρόμο, ύστερα από συγχρηματοδότηση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου αλλά και την βοήθεια της The Project Gallery.

Οι δημιουργοί Blaqk, Jamer, Kez και Same84 μαζί με τον 2501 από Ιταλία άφησαν το εικαστικό τους αποτύπωμα σε έξι περίπου μέτρα ο καθένας. Η ομάδα UrbanAct έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις στο εξωτερικό ενώ, κατά πώς φαίνεται απ’ τις δηλώσεις του δημάρχου, πρόκειται να υποστηριχθούν περισσότερες και στην Αθήνα – παλαιότερες αναθέσεις μας έχουν χαρίσει, άλλωστε, έργα όπως τα ανάποδα χέρια που προσεύχονται στην Πειραιώς.

«Οργανωμένα και συντονισμένα, υιοθετούμε καλές πρακτικές που δοκιμάστηκαν σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μια μεγάλη street art τοιχογραφία ξεφύτρωσε στην οδό Θεσσαλονίκης - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.