Ακυρώνεται ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου

«Βγήκε και δεν βγήκε» το πιλοτικό έργο παραδέχτηκε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Πλώρη για νέα έργα από το 2021.

Ακυρώνεται ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των παρεμβάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο και τη μεγάλη συζήτηση που είχε προκληθεί σ’ όλα τα μέτωπα του δημόσιου διάλογου, από αρχιτέκτονες και συγκοινωνιολόγους μέχρι επιχειρηματίες, κάτοικους και καθημερινούς επισκέπτες του κέντρου, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραδέχτηκε πως «βγήκε και δεν βγήκε» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως επρόκειτο για ένα πιλοτικό και δυναμικό έργο, το οποίο θα εξέταζε τη λειτουργικότητά του επί του πρακτέου.

Ήδη από τον Αύγουστο, εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου, είχε ανακοινωθεί το πρώτο βήμα οπισθοχώρησης στο πλάνο πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, καθώς μια επιπλέον λωρίδα παραδόθηκε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στο μεσοδιάστημα, η εικόνα της κεντρικής οδού είχε ήδη αλλοιωθεί με τα μαραζωμένα φυτά στις ζαρντινιέρες και τις σβησμένες μπογιές στην άσφαλτο.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», ανέφερε στη συνέχεια ο δήμαρχος, «έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις». Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσή του, «θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου: καινούργια πεζοδρόμια, καινούργια όλα! Αυτό είναι το έργο που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"People on trees": Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπλέκει το σαιξπηρικό δράμα με την οικολογική καταστροφή

Ένας διάλογος επί σκηνής, προβολές και περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.

Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Οι "Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου" στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες συλλογές της χώρας αποτελούμενη από πολύτιμα έργα ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης μεταφέρει στον καμβά τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου

Η νέα σειρά έργων από τον ιδρυτή του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται σε μια συνολική έκθεση με την επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.