Φέτος γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με ένα ψηφιακό κυνήγι θησαυρού

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με την EUNIC και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020 με ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού»

Φέτος γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με ένα ψηφιακό κυνήγι θησαυρού

Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με την Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ετοιμάζει ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού» για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η οποία καθιερώθηκε το 2001.

Η γλωσσική ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών χωρών θα εορταστεί φέτος, δεδομένων των συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία, μέσα από ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, από τις 3 μ.μ έως και τις 9 μ.μ, ο διαδραστικός χάρτης της Ευρώπης θα είναι ενεργός στις ιστοσελίδες των μελών του δικτύου EUNIC που παίρνουν μέρος στο παιχνίδι.

Με στόχο την εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου της γλώσσας, των διαλέκτων και των ευρωπαϊκών πολιτισμών, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν γρίφους και αινίγματα. Όσοι πετύχουν τις σωστές απαντήσεις θα λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν διάφορα δώρα. Η κλήρωση θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού και τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών | το ψηφιακό παιχνίδι είναι διαθέσιμο εδώ | 26/09

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.