Το Open House Athens 2020 θα μεταδοθεί, τελικά, στο διαδίκτυο

Είκοσι ξεναγήσεις σε κτίρια της Αθήνας καθώς και μερικές δράσεις περιμένουν τους φίλους της αρχιτεκτονικής το προσεχές διάστημα.

Το Open House Athens 2020 θα μεταδοθεί, τελικά, στο διαδίκτυο

«Ενόψει των προκλήσεων του Covid-19 και σε μια προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει από τον Μάρτιο του 2020, το φετινό Open House Athens θα είναι διαφορετικό», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της δημοφιλούς αρχιτεκτονικής διοργάνωσης, η οποία είχε αναγκαστεί ήδη μια φορά να αναβάλει το διήμερο των ξεναγήσεων (από τον Μάιο για τον Σεπτέμβριο), όμως η εξέλιξη των δεδομένων την ανάγκασε να μεταβεί στη διαδικτυακή σφαίρα.

Είκοσι βίντεο με ξεναγήσεις σε είκοσι κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, κυρίως σύγχρονα, θα κάνουν πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου στο YouTube κανάλι του Open House Athens αλλά και στην ιστοσελίδα του, ενώ πρόκειται να παραμείνουν διαθέσιμα για να τις παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος δωρεάν. Ένα από τα διαμερίσματα της ιστορικής μπλε πολυκατοικίας, όπως διαμορφώθηκε από το γραφείο CADU Architects, τα κατάφυτα γραφεία πληροφορικής της εταιρίας Epignosis στην Ομόνοια (αρχ. γραφείο Δημήτρη Θωμόπουλου) και μια πενταώροφη πολυκατοικία στο Λυκαβηττό, δείγμα του μπρουταλιστικού κινήματος της δεκαετίας του ’60, είναι μερικά από όσα ξεχωρίζουν.

Παράλληλα, οργανώνονται μερικές διαδικτυακές δράσεις για περισσότερο inside πληροφόρηση του κοινού: διάλεξη με θέμα τη «βιωματική αντίληψη στο Bauhaus και η συμβολή της στην ελληνική εκπαίδευση» από τη Σχολή Βακαλό Art & Design (23/9, 6 μ.μ.) αλλά και ψηφοφορία για την καλύτερη φετινή ξενάγηση. Επίσης, ο διαγωνισμός φωτογραφίας που καθιερώθηκε ήδη από το πρώτο Open House Athens επιστρέφει με τίτλο «Το αγαπημένο σας κτίριο στην Αθήνα», στον οποίο μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος ανεβάζοντας φωτογραφίες του από δημόσιο προφίλ στο instagram, γράφοντας #kleemann _oha2020.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.