Όλες οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων διαθέσιμες μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα

Το νέο εργαλείο που κρατά ενήμερους τους πολίτες για έργα οδοποιίας, αναπλάσεις και απολυμάνσεις του δήμου, ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες.

Όλες οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων διαθέσιμες μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μέσα από την πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://draseis.cityofathens.gr/ και προσβάσιμη από ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και από smartphone συσκευή, κάθε πολίτης μπορεί πλέον να ενημερωθεί εύκολα για δράσεις και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων. Ο νέος ιστότοπος έρχεται να προστεθεί στα διαδικτυακά εργαλεία των δημοτών αφού μετά από την δημιουργία της εφαρμογής «Novoville», μιας ανοιχτής πλατφόρμας διάδρασης των πολιτών που αναλαμβάνει την υποβολή αιτημάτων για μικρά και μεγάλα προβλήματα του δήμου, πλέον οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, υλοποιούνται αυτή την περίοδο ή πρόκειται να υλοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τώρα, μέσα από την πλατφόρμα, οι πολίτες πληροφορούνται για εξελίξεις και δράσεις που συμπεριλαμβάνονται στις εξής θεματικές ενότητες: Απολυμάνσεις, Πράσινο, Καθαριότητα, Αντιγκράφιτι, Έργα οδοποιίας και Αναπλάσεις. Σύντομα θα ενταχθούν και άλλες κατηγορίες δράσεων καθώς και σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη, όπως αυτά που αφορούν την ανακύκλωση. Επίσης, αναγράφονται επιπλέον για κάθε παρέμβαση ξεχωριστά, όπως το ακριβές σημείο που γίνεται, η χρονική διάρκεια, επεξηγηματικά κείμενα και πληροφορικό-φωτογραφικό υλικό.

«Με όπλο μας την τεχνολογία ενισχύουμε τη διαφάνεια και προσφέρουμε τα μέσα για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών», δήλωσε με αφορμή τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς κάτοικοι και επισκέπτες θα είναι έγκαιρα ενημερωμένοι για το κλείσιμο ενός δρόμου στη διάρκεια ενός έργου οδοποιίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.