Το Open House Athens 2020 επιστρέφει αυτόν τον Σεπτέμβρη

Μετά το προσωρινό «λουκέτο» που σφράγισε τις πύλες κάποιων από των πιο επιβλητικών κτηρίων της πρωτεύουσας, το Open House 2020 ανακοινώνει τις νέες ημερομηνίες της διοργάνωσης.

Το Open House Athens 2020 επιστρέφει αυτόν τον Σεπτέμβρη

Πρωτοπορία και εκσυγχρονισμός, μινιμαλισμός και αυστηρότητα είναι κάποιες από τις λέξεις-κλειδιά που έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει κάποια από τα πιο επιβλητικά κτήρια της Αθήνας. Το Open House, η διοργάνωση που έχει βάλει στόχο να αναδείξει και να μας συστήσει την αρχιτεκτονική πλευρά της πόλης, ανοίγοντας τις πύλες των κτηρίων της εδώ και 7 χρόνια, επιστρέφει στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου και παρασύρει το ευρύ κοινό να δει την Αθήνα με άλλη ματιά.

Τι είναι το Open House; Ένα διήμερο γεμάτο βόλτες και δωρεάν ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, σχολεία, κατοικίες, εργασιακούς χώρους στο κέντρο και τα προάστια της δικής μας πρωτεύουσας. Κτήρια που προσπερνάμε καθημερινά, μας συστήνονται μέσα από την δράση του Open House ως αρχιτεκτονικά δημιουργήματα.

Το πρόγραμμα του Open House 2020 εμπλουτίζεται με νέες δράσεις καθώς για πρώτη φορά προγραμματίζεται μια σειρά από virtual tours, που θα κάνουν πρεμιέρα διαδικτυακά το ίδιο σαββατοκύριακο, προς διευκόλυνση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις εξ αποστάσεως. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Open Office στις 18-19/9 με ξεναγήσεις σε αρχιτεκτονικά γραφεία και με αρχιτέκτονες να παρουσιάζουν το έργο τους, καθώς και το MADE in Athens στις 19-20/9 με ξεναγήσεις σε εργαστήρια και εργοστάσια από τους ίδιους τους δημιουργούς/παραγωγούς. Εσύ ποιου κτηρίου θα γνωρίσεις τα μυστικά;

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης εντός του Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

Υπουργείο Πολιτισμού: Το 2024 αφιερωματικό έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση "Ο Μπάυρον και η Ελλάδα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Βυρώνειο Κτήριο.

Αποστολή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024: τα εθνικά περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Ανταπόκριση από τις εθνικές συμμετοχές της 60ης κορυφαίας εικαστικής διοργάνωσης που συντονίζονται με το σκεπτικό της κεντρικής έκθεσης "Ξένοι Παντού" και από το "Ξηρόμερο/Dryland".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (22-28/4)

Μια ομάδα δημιουργών τιμά τον Στέλιο Φαϊτάκη, ο Κώστας Τσόκλης διερευνά τα σύγχρονα ΜΜΕ, και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Η Λίζη Καλλιγά στήνει μια ασυνήθιστη έκθεση στο Αρχείο Ακριθάκη

Το πρότζεκτ "Ο Άσπρος Τοίχος" αποτελείται από μία αέναη βιντεοπροβολή και 9 φωτογραφίες.