Το Open House Athens 2020 επιστρέφει αυτόν τον Σεπτέμβρη

Μετά το προσωρινό «λουκέτο» που σφράγισε τις πύλες κάποιων από των πιο επιβλητικών κτηρίων της πρωτεύουσας, το Open House 2020 ανακοινώνει τις νέες ημερομηνίες της διοργάνωσης.

Το Open House Athens 2020 επιστρέφει αυτόν τον Σεπτέμβρη

Πρωτοπορία και εκσυγχρονισμός, μινιμαλισμός και αυστηρότητα είναι κάποιες από τις λέξεις-κλειδιά που έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει κάποια από τα πιο επιβλητικά κτήρια της Αθήνας. Το Open House, η διοργάνωση που έχει βάλει στόχο να αναδείξει και να μας συστήσει την αρχιτεκτονική πλευρά της πόλης, ανοίγοντας τις πύλες των κτηρίων της εδώ και 7 χρόνια, επιστρέφει στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου και παρασύρει το ευρύ κοινό να δει την Αθήνα με άλλη ματιά.

Τι είναι το Open House; Ένα διήμερο γεμάτο βόλτες και δωρεάν ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, σχολεία, κατοικίες, εργασιακούς χώρους στο κέντρο και τα προάστια της δικής μας πρωτεύουσας. Κτήρια που προσπερνάμε καθημερινά, μας συστήνονται μέσα από την δράση του Open House ως αρχιτεκτονικά δημιουργήματα.

Το πρόγραμμα του Open House 2020 εμπλουτίζεται με νέες δράσεις καθώς για πρώτη φορά προγραμματίζεται μια σειρά από virtual tours, που θα κάνουν πρεμιέρα διαδικτυακά το ίδιο σαββατοκύριακο, προς διευκόλυνση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις εξ αποστάσεως. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Open Office στις 18-19/9 με ξεναγήσεις σε αρχιτεκτονικά γραφεία και με αρχιτέκτονες να παρουσιάζουν το έργο τους, καθώς και το MADE in Athens στις 19-20/9 με ξεναγήσεις σε εργαστήρια και εργοστάσια από τους ίδιους τους δημιουργούς/παραγωγούς. Εσύ ποιου κτηρίου θα γνωρίσεις τα μυστικά;

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης εντός του Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.