Δεκαέξι εικαστικοί καλλιτέχνες πάνε Σαντορίνη

Την εικαστική έκθεση «Element- Environment- Energy», με έργα δεκαέξι σπουδαίων δημιουργών, φέρνει στο κυκλαδονήσι το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός».

Δεκαέξι εικαστικοί καλλιτέχνες πάνε Σαντορίνη

Η Σαντορίνη παραμένει ένας λατρεμένος προορισμός διότι γεφυρώνει τον κοσμοπολιτισμό με την ατόφια νησιωτική ομορφιά. Μια τέτοια σύζευξη αναζητούν στο νησί οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση «Element- Environment- Energy». Εκκινώντας από το ακατέργαστο φυσικό στοιχείο, αναζητούνται δομές και φόρμες που θα τροφοδοτήσουν τη δυναμική σχέση του έργου με το περιβάλλον του. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες που στηρίζεται το event, τα «3e». Η συνεργασία της εικαστικής πλατφόρμας #Rest@rt Contemporary Art Platform με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» ανοίγει για το κοινό την Κυριακή 9/8 και θα διαρκέσει έως τις 30/9 (καθημερινά 10 π.μ. - 6 μ.μ. εκτός Δευτέρας).

Δεκαέξι εικαστικοί καλλιτέχνες πάνε Σαντορίνη - εικόνα 1

Τα όρια του επιστητού και η ισορροπία των αισθήσεων αιχμαλωτίζονται μεσα στις δουλειές των δεκαέξι δημιουργών. Την ισορροπία αυτού του ετερογενούς υλικού επιμελείται η Γεωργία Τρούλη, η οποία αναφέρει σχετικά: Στην έκθεση «Element- Environment- Energy αναζητούμε τα βασικά στοιχεία που συνοψίζουν την μορφή, το περιβάλλον που τα αναδεικνύει και την ενέργεια που όλα μαζί αναδύουν. Σε μια πραγματικότητα που οι εξελίξεις τρέχουν τόσο σε προσωπικό, τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, ο καθένας από εμάς καλείται να εντοπίσει την ενέργεια με την οποία συντονίζεται, αφομοιώνει και αντανακλά μετέπειτα στο περιβάλλον».

Δεκαέξι εικαστικοί καλλιτέχνες πάνε Σαντορίνη - εικόνα 2

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Σωτήρης Αντωνιάδης, Γιάννης Καμίνης, Αλέξανδρος Καροζάς, Στέλλα Κόζα, Έλλη Λαμπαδαρίδου, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Μαριλένα Μπιτζάνη, Μαρία Νενάδη, Τιτίνα Ροντογιάννη, Κώστα Σπυρόπουλος, Μαρία Σταμάτη, Μπέσυ Σύρου, Γιάννης Στεμπίλης, Γεωργία Τρούλη, Στέλα Χαβιαροπούλου, Kirsikka Soustiel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.