Μη χάσετε το αθηνόραμα Summer in the city με όλα όσα θα μοιραστούμε με ασφάλεια στην καλοκαιρινή πόλη

Η ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με το αθηνόραμα συγκεντρώνει τις καλύτερες εμπειρίες της θερινής Αθήνας για κάθε διάθεση.

Μη χάσετε το αθηνόραμα Summer in the city με όλα όσα θα μοιραστούμε με ασφάλεια στην καλοκαιρινή πόλη

Εστιατόρια, μπαρ, παραλίες, ταράτσες, κήπους, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, βόλτες… Η ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί στα περίπτερα, δωρεάν μαζί με το Αθηνόραμα, την Πέμπτη 2/7 συγκεντρώνει τις καλύτερες εμπειρίες της θερινής Αθήνας για κάθε διάθεση.

Περπατώ στη θερινή πόλη και εισπράττω τη λαχτάρα των Αθηναίων να τη ζήσουν ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Φίλοι κλεφτοκοιτάζουν τις οθόνες των θερινών πίσω από τα δέντρα και τις μάντρες ή τα τραπέζια των εστιατορίων στις πλατείες, σαν κάποιον που έχει κάνει μήνες δίαιτα και προσγειώνεται μπροστά του ένα παγωτό! Μπορεί πολλοί από εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματιών της εστίασης και του πολιτισμού και των εργαζομένων στο χώρο, να έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, σίγουρα όμως σε ψυχολογικό επίπεδο η στέρηση της απόλαυσης της πόλης ήταν ένα σημαντικό πλήγμα της πανδημίας. Εντάξει, για μια δυο βδομάδες χαρήκαμε τη μεταφυσική εμπειρία του να ποδηλατείς μόνος σου στη λεωφόρο Αμαλίας, αλλά κάθε φορά που περνούσαμε από αγαπημένες πιάτσες εξόδου με κλειστά ρολά μας έπιανε η καρδιά μας.

Ευτυχώς, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα, τα ανοιχτά θέατρα, τα σινεμά, οι παραλίες, τα μουσεία, οι γκαλερί και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι όλα και πάλι εδώ, κι αυτό το καλοκαίρι, κοντά μας για να μας ανεβάσουν το ηθικό και να συμπληρώσουν αυτό το παζλ της καθημερινότητας που τόσο έχουμε ανάγκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους επιχειρηματίες που κατάφεραν τόσο γρήγορα να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να υιοθετήσουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ασφάλειας, να πολεμήσουν την αβεβαιότητα και να μας υποδεχθούν και πάλι στις αυλές, τους κήπους, τις ταράτσες, τις πλατείες και τους πεζόδρομους - που μάλιστα φέτος, ακολουθώντας με γρήγορα αντανακλαστικά μια τάση που παρατηρείται σε όλες τις μητροπόλεις διεθνώς, έγιναν περισσότεροι! Σε όλους αυτούς που έσωσαν το καλοκαίρι μας στην πόλη ξαναβγάζοντάς μας έξω και ξαναβάζοντάς μας να προσθέτουμε στο ημερολόγιό μας στέκια και εκδηλώσεις που θέλουν να ζήσουμε φέτος.

Αυτό το μοναδικό παζλ του αθηναϊκού καλοκαιριού, μεταξύ νέων στεκιών της παραλιακής και ατμοσφαιρικών συναυλιών σε άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους, έρχεται να σας βοηθήσει να λύσετε κι αυτή η έκδοση, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώνοντας μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες της θερινής Αθήνας για κάθε διάθεση. Μια έκδοση που ακόμη και εμείς στο αθηνόραμα επιστρέφοντας στο γραφείο μετά το lockdown δεν ξέραμε αν θα έχουμε τη δυνατότητα να τη βγάλουμε αλλά η πόλη και οι άνθρωποι του πολιτισμού, της εστίασης και της διασκέδασης μας έδωσαν την έμπνευση, τη δύναμη και την υποστήριξη για να την ετοιμάσουμε στο ίδιο χορταστικό και δροσιστικό μέγεθος με πέρυσι. Ελπίζουμε να την απολαύσετε όσο εμείς και να σας εμπνεύσει να ζήσετε ακόμη πιο έντονα το φετινό καλοκαίρι στην πόλη.

Παράλληλα, το αθηνόραμα, λειτουργώντας πάντα ως η γέφυρα ανάμεσα στο κοινό και τα εστιατόρια, λανσάρει την πρωτοβουλία Restaurants Back For Good, με την οποία έχει σαν στόχο να στηρίξει την αγορά της εστίασης αλλά και να ενεργοποιήσει το καταναλωτικό κοινό μέσα από θεσμικές πρωτοβουλίες, ειδικές ενέργειες αλλά και καθημερινή αρθρογραφία για τα νέα και ενδιαφέροντα πράγματα που παρουσιάζει η εστιατορική σκηνή της Αθήνας. Η πόλη επέστρεψε για τα καλά, στην ομορφότερη εποχή της, και σας καλούμε να τη μοιραστούμε με ασφάλεια και χαμόγελο. Ραντεβού την Πέμπτη στα περίπτερα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.