Σε ένα χρόνο, ο Άγιος Διονύσιος στον Πειραιά θα είναι μια πολύ διαφορετική γειτονιά

Μπήκαν οι υπογραφές από την Περιφέρεια Αττικής για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης, με βάθος χρόνου τους δεκαέξι μήνες.

Σε ένα χρόνο, ο Άγιος Διονύσιος στον Πειραιά θα είναι μια πολύ διαφορετική γειτονιά

Παράλληλα με το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την βιομηχανική περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά από την εταιρεία Dimand Real Estate, περιλαμβάνοντας την αναμόρφωση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος αλλά και περαιτέρω ακινήτων στην περιοχή, όπως είχαμε αναλύσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, ήρθε η ώρα για δομικές αλλαγές που θα επιτρέψουν σ’ αυτή την κρυφή, παραμελημένη γειτονιά του λιμανιού να υποστηρίξει τη νέα της ταυτότητα.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων βρίσκεται στα σκαριά, το οποίο επικυρώθηκε με τη σχετική σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η ανάδοχος εταιρία, με χρονικό ορίζοντα τους δεκαέξι μήνες (Οκτώβριος 2021) και προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Στα δρομολογημένα έργα περιλαμβάνονται τα εξής: διαπλάτυνση πεζοδρομίων και ανανέωση οικοδομικών υλικών, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, νέος φωτισμός και αστικός εξοπλισμός, φυτεύσεις, αναμόρφωση συστήματος σήμανσης, ανακατασκευή υδροσυλλογής (καθώς η περιοχή πάσχει από προβλήματα πλημμύρας όταν βρέχει), ανακατασκευή οδοστρώματος και δημιουργία συγκροτημένων διελεύσεων για τα ΑμεΑ.

«Ο σχεδιασμός του έργου, αναμένεται να συμβάλλει στη διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού χαρακτήρα της περιοχής, ενώ η υλοποίησή του θα ανανεώσει και θα αναμορφώσει τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν το δημόσιο χώρο», αναφέρει η γενική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.