Εγκαίνια Εβδομάδας | Αστικές περιπλανήσεις από τριάντα δύο σύγχρονους εικαστικούς (15-21/6)

Το «Flâneur: Περπατώντας αθέατος-η στην πόλη» στην ArteVisione κι άλλες πέντε εκθέσεις που αξίζουν αυτή την εβδομάδα.

Εγκαίνια Εβδομάδας | Αστικές περιπλανήσεις από τριάντα δύο σύγχρονους εικαστικούς (15-21/6)

Νάρκης του άλγους δοκιμές

Με την τελευταία έκθεση που εξέθετε επιστρέφει η γκαλερί Κένεντι της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης από 17 του μηνός: χρησιμοποιώντας καμβάδες και τελάρα παλιότερων έργων ως πρώτη ύλη, ο Χρυσόστομος Μουσμουλίδης παρουσιάζει ζωγραφικά έργα κι εγκαταστάσεις. Το transformativity, το τραύμα και οι ραφές-μπαλώματα στην πρακτική του έμπειρου εικαστικού εντείνουν το συναισθηματικό φορτίο των έργων του.

i Ελληνοαμερικάνικη Ένωση | 17/6-11/7 | Δευτ.-Παρ.: 12 μ.-7 μ.μ., Σάβ.: 11 π.μ.-2 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Από το όλον στο μέρος…

Εγκαίνια Εβδομάδας | Αστικές περιπλανήσεις από τριάντα δύο σύγχρονους εικαστικούς (15-21/6) - εικόνα 1

Είκοσι νέα έργα του Γιάννη Ευθυμίου, τοπία, νεκρές φύσεις και διεισδυτικά πορτρέτα που εγκλωβίζουν με χάρη την κίνηση και το συναίσθημα συναποτελούν την πρώτη έκθεση του καλλιτέχνη στη γκαλερί Evripides του Κολωνακίου. Αποτυπώνει πρόσωπα οικεία, τοποθεσίες που γνωρίζει και τον απελευθερώνουν εικαστικά, καθώς σε κάθε πινελιά βρίσκεται κάτι που τον κέντρισε. Εγκαίνια την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

i Evripides Art Gallery | 18/6-31/7 | Τρ., Πέμ.-Παρ.: 11 π.μ.-8.30 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ.-5 μ.μ., Σάβ.: 11 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Χορός

Εγκαίνια Εβδομάδας | Αστικές περιπλανήσεις από τριάντα δύο σύγχρονους εικαστικούς (15-21/6) - εικόνα 2

Παράλληλα με τον «Αποπροσανατολισμένο Χορό» που στήνει στο Ηρώδειο, ο Διονύσης Καβαλλιεράτος ανοίγει τα συναφή του σχέδια στην ιστορική γκαλερί Bernier / Eliades στο Θησείο, καθώς με το τελετουργικό του χορού ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τριάντα σχέδια μεγάλων διαστάσεων παρουσιάζονται από τις 18 Ιουνίου, των οποίων οι μορφές οικειοποιούνται στοιχεία από την λαϊκή παράδοση, την ιστορία του 20ού αιώνα, τη λογοτεχνία και την φύση, σ’ ένα γοητευτικό μιξ που ενσωματώνει (με αυτοσαρκασμό) τη σουρεαλιστική πανσπερμία του σύγχρονου ανθρώπου.

i Bernier / Eliades | 18/6-18/7 | Τρ.-Σάβ.: 12 μ.- 9 μ.μ., Κυρ.: 5.30-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Μετέωροι Προορισμοί

Εγκαίνια Εβδομάδας | Αστικές περιπλανήσεις από τριάντα δύο σύγχρονους εικαστικούς (15-21/6) - εικόνα 3

Στα ταξίδια που αναβάλαμε όλο αυτό το διάστημα αφιερώνεται η νέα έκθεση της Gallery Genesis, με τον Πάβλο Χαμπίδη να προτείνει διάφορους προορισμούς στους πίνακές του, ξεκινώντας από την Αθήνα, την οποία μπορούμε να επανεξετάσουμε μέσα από τις καλαίσθητες πινελιές του, και φτάνοντας έως το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Στοκχόλμη, τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Βενετία. Εγκαίνια στις 18 Ιουνίου.

i Gallery Genesis | 18/6-11/7 | Τρ., Πέμ.-Παρ.: 6-9 μ.μ., Σάβ.: 11.30 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Flâneur: Περπατώντας αθέατος-η στην πόλη

Εγκαίνια Εβδομάδας | Αστικές περιπλανήσεις από τριάντα δύο σύγχρονους εικαστικούς (15-21/6) - εικόνα 4

Οικειοποιώντας τον όρο του πλάνητα (flaneur), που ως όρος εμπίπτει σε προηγούμενο αιώνα αλλά ακουμπά κάθε περιπλανώμενο άνθρωπο που απολαμβάνει να ζει χαμένος στο πλήθος, να αφήνεται στην κίνηση και το αέναο, η νέα έκθεση της ArteVisione συγκεντρώνει τριάντα τέσσερις σύγχρονους καλλιτέχνες που ιχνηλατούν πεδία μιας ζώσας καθημερινότητας, εγγεγραμμένης στο αστικό τοπίο. Ορατές και αθέατες όψεις όσων γνωρίζουμε αποκαλύπτονται από τις 19 Ιουνίου.

i ArteVisione | 19/6-3/7 | Δευτ., Τετ.: 12 μ.-4 μ.μ., Τρ., Πέμ.: 4.30-8.30 μ.μ., Παρ.: 4-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη https://www.athinorama.gr/cityvibe/place.aspx?pid=10009188


Deep Cut

Εγκαίνια Εβδομάδας | Αστικές περιπλανήσεις από τριάντα δύο σύγχρονους εικαστικούς (15-21/6) - εικόνα 5

Το «Deep Cut» είναι μια υπερ-ρεαλιστική, μεγάλων διαστάσεων απεικόνιση μιας πληγής τη στιγμή που αιμορραγεί, η οποία καλύπτει πλέον την πρόσοψη της γκαλερί The Breeder και προέκυψε μετά από ανάθεση στη Γεωργία Σαγρή. Είναι το ανθρώπινο σώμα, στο οποίο έχει αφιερώσει η Σαγρή την καλλιτεχνική της πρακτική; Είναι το κοινωνικό σώμα που πλήττεται από την (παραπάνω) οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία; Και, τέλος πάντων, πρόκειται για ιάσιμη πληγή; – και ποιος κατέχει το γιατρικό;

i The Breeder | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.