Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης: Μειωμένη είσοδος και παρουσιάσεις απ’ τους αρχαιολόγους

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα που ετοιμάζει το μουσείο-κόσμημα για να γιορτάσει τα έντεκα χρόνια λειτουργίας.

Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης: Μειωμένη είσοδος και παρουσιάσεις απ’ τους αρχαιολόγους

Τα έντεκα χρόνια φτάνει φέτος το νούμερο ένα σε επισκεψιμότητα κι αξία μουσείο της πόλης, το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο –όπως απέδειξε πέρσι με το άνοιγμα της υπόγειας ανασκαφής– δεν επαναπαύεται στις δάφνες του αλλά συνεχώς ψάχνει το δρόμο του εκσυγχρονισμού, την ανάπτυξη της εκθεσιακής εμπειρίας, σύμφωνα με τις διεθνείς ανάγκες κι αναζητήσεις. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική προστασία των επισκεπτών, το μουσείο γιορτάζει το Σάββατο 20 Ιουνίου με διαφορετικές τιμές και νέες δράσεις.

Την ημέρα αυτή, η είσοδος σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους θα είναι μειωμένη (5 ευρώ) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ η περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», μια φωτογραφική αποτύπωση-φόρος τιμής για όσους εργάστηκαν στη συντήρηση των αρχαία κληροδοτημάτων του Ιερού Λόφου, συνεχίζεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα ξεκινούν οι εβδομαδιαίες παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του μουσείου, ακολουθώντας φυσικά τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα: χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών που διατίθενται δωρεάν από το μουσείου στους συμμετέχοντες, μέγιστος αριθμός δέκα συμμετεχόντων καθώς και αναγκαστική χρήση μάσκα από όλους, προσωπικό κι επισκέπτες (κάθε επισκέπτες καλείται να μεριμνήσει για τη δική του μάσκα). Τρεις θεματικές παρουσιάσεις ξεκινούν από την γενέθλια εορτή:

«Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» ζωντανεύει ψηφιακά το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου – ένα αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας από χρυσό κι ελεφαντόδοντο, με μύθους, αλληγορίες και πολλές περιπέτειες να κρύβονται στις πτυχώσεις του. Κάθε Παρασκευή (1 μ.μ.). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου €10.
«Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο», στον οποίο οι επισκέπτες περιδιαβαίνουν το βράδυ τις αίθουσες του μουσείου, κάνουν απρόβλεπτους σταθμούς σε γλυπτικές λεπτομέρειες κι εκθέματα που δεν είναι τόσο γνωστά, ανοίγοντας ποικίλες συζητήσεις. Κάθε Παρασκευή (8 μ.μ.). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου €10.
«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» είναι ο τρόπος για να γνωρίσετε την αρχαιολογική ανασκαφή στη βάση του μουσείου, να βαδίσετε βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, στα σπίτια, στις αυλές, στα πηγάδια και στα ιδιωτικά λουτρά, ώστε να γνωρίσετε την αρχαία Αθήνα στην καθημερινότητά της. Κάθε Σάββατο και Κυριακή (1 μ.μ.). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου €10 (εκτός από το εορταστικό Σάββατο, που θα είναι μειωμένο).

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.