Βασιλίσσης Όλγας: Ευρωπαϊκός αέρας στο κέντρο της πόλης με την αρχή του Μεγάλου Περιπάτου

Ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος σε κόκκινο χρώμα, κίτρινος ποδηλατόδρομος και περιχαρείς διαβάτες που χαίρονται τη βόλτα τους.

Βασιλίσσης Όλγας: Ευρωπαϊκός αέρας στο κέντρο της πόλης με την αρχή του Μεγάλου Περιπάτου

Μια διαφορετική πραγματικότητα απ’ όσες είχαμε συνηθίσει για το κέντρο της Αθήνας, πιο ευρωπαϊκή και συνυφασμένη με τις αρχές βιώσιμης κυκλοφορίας, που διαβάτες, ποδηλάτες κι αθλούμενοι δρομείς συνυπάρχουν με τα (λιγότερα) αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συναντούν πλέον όσοι περνάνε από την Βασιλίσσης Όλγας, ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου έργου για το Μεγάλο Περίπατο. Από την Κυριακή 14 Ιουνίου, ο κεντρικός δρόμος άνοιξε ξανά για τους πολίτες με ανανεωμένη, πολύχρωμη εικόνα και νέα δεδομένα ως προς τη χρήση του.

Ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος σε κόκκινο χρώμα ξεκινά από την Βασ. Κωνσταντίνου και φτάνει ως την Βασ. Αμαλίας, ενώνοντας το Ζάππειο με το Ναό του Ολυμπίου Διός καθώς και το Παναθηναϊκό Στάδιο με το Σύνταγμα (και κατ’ επέκταση με την Ερμού και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου), σε μια διαδρομή που χαίρεσαι να περπατάς. Πάνω από δέκα χιλιάδες τ.μ. νέου δημόσιου χώρου παραδόθηκαν σε κατοίκους κι επισκέπτες, καθώς τα σήματα στις συμβολές της οδού πληροφορούν πως η οδός μετατράπηκε σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει πως μόνον συγκεκριμένες περιπτώσεις (όπως οι μόνιμοι κάτοικοι και τα οχήματα τροφοδοσίας) μπορούν να διέρχονται με ΙΧ, ειδάλλως η δημοτική αστυνομία –είτε πεζή ή σε ποδήλατα– είναι παρούσα, ώστε να προτείνει εναλλακτικές λύσεις στους οδηγούς.

Βασιλίσσης Όλγας: Ευρωπαϊκός αέρας στο κέντρο της πόλης με την αρχή του Μεγάλου Περιπάτου - εικόνα 1

Ξεχωριστή λωρίδα απευθύνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, στα οχήματα έκτακτης ανάγκης και στις υπόλοιπες εξαιρέσεις οχημάτων, όπως προβλέπονται από το νέο κυκλοφοριακό καθεστώς. Επίσης, παράλληλα με τον ποδηλατόδρομο, εκεί που περνούν οι γραμμές του τραμ, έχει διαμορφωθεί μια διαδρομή για ποδήλατο σε κίτρινο χρώμα, με αντανακλαστικές και αντιολισθητικές βαφές. Η διαδρομή αυτή θα ισχύει μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία το τραμ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.