Ξεκινά ο Μεγάλος Περίπατος: Ώρα για περίπατο και ποδηλατάδα στο κέντρο

Στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού γίνονται οι πρώτες αλλαγές. Δείτε τις διευκρινήσεις.

Ξεκινά ο Μεγάλος Περίπατος: Ώρα για περίπατο και ποδηλατάδα στο κέντρο

Το μεγάλο σχέδιο αναμόρφωσης του κέντρου, «ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», ο οποίος πρόκειται να αποδώσει περίπου 50.000 τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου, δημόσιου χώρου σε κατοίκους και επισκέπτες θέτοντας νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τίθεται σε (πιλοτική) εφαρμογή, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 11 Ιουνίου (6 π.μ.), Οι πρώτες παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει με διαγραμμίσεις κεντρικών δρόμων και τώρα δημιουργούνται οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα, ώστε σιγά-σιγά, μαζί με τις ενημερώσεις της δημοτικής αστυνομίας, να αλλάξουμε συνήθειες και τρόπους μεταφοράς.

Η αρχή των παρεμβάσεων, γίνεται από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την οδό Ηρώδου Αττικού επίσης στο σύνολο της. Πλέον, από τα συγκεκριμένα σημεία δεν θα διέρχονται αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες, παρά μόνον εάν εμπίπτουν στις κατηγορίες που εξαιρούνται (μέσα μαζικής μεταφοράς, οχήματα τροφοδοσίας, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα ταχυμεταφορών τα οποία ωστόσο πρέπει να τηρούν το νέο όριο ταχύτητας των 20 χλμ./ώρα κ.ά.). Επίσης, υποστηρίζεται η ηλεκτροκίνηση, καθώς ηλεκτρικά ποδήλατα, πατίνια κ.ο.κ. εμπίπτουν στις εξαιρέσεις. Βάσει προγράμματος, τα έργα συνεχίζονται στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου, ενώ από αρχές Ιουλίου θα ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο και το ιστορικό κέντρο.

Τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα αναλάβουν την επαφή και την ενημέρωση των οδηγών στα σημεία πρόσβασης προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές, ενώ οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την έξοδο των οχημάτων από τις εκάστοτε περιοχές. Στις διευκρινίσεις που ανακοινώθηκαν μαζί με την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής αξίζει να σταθούμε στους χώρους στάθμευσης, που πέρα από τους τρεις ήδη γνωστούς σταθμούς (Κοτζιά, Κλαυθμώνος, Βαρβάκειος Αγορά), θα δημιουργηθούν σημεία για μοτοσικλέτες σε όλη την περιοχή του κέντρου με πάνω από 2.000 θέσεις. Επίσης, για την προστασία των λεωφορειολωρίδων από τις στάσεις των ταξί, σχεδιάζονται σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ δώδεκα νόμιμα σημεία οργανωμένης αναμονής των ταξί στις περιοχές των επεμβάσεων, με σχεδόν 100 επίσημες θέσεις αναμονής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.