Ξανά στα μουσεία της Αθήνας από 15 Ιουνίου: Δείτε όσα αλλάζουν

Υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποφυγή κλιματιστικού όπου γίνεται και ασύρματη επικοινωνία στις ομαδικές ξεναγήσεις.

Ξανά στα μουσεία της Αθήνας από 15 Ιουνίου: Δείτε όσα αλλάζουν

Μετά από τρεις μήνες απουσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας από την επεκτατική πανδημία, τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, αποτελώντας το δεύτερο σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση του πολιτισμού, ύστερα από τους αρχαιολογικούς χώρους. Το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη και το –για ακόμη μια φορά άτυχο– Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μαζί με τα υπόλοιπα μουσεία της πόλης αλλά και της χώρας αναμένεται να υποδεχτούν εκατοντάδες διψασμένους-για-αρχαία-ή-σύγχρονα-εκθέματα επισκέπτες, αλλά με νέα δεδομένα και τρόπο λειτουργίας.

Ειδικά πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης θα ορίζουν πλέον την καθημερινότητα στα μουσεία, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του καθενός ξεχωριστά. Οι επισκέπτες για την προστασία τους πρέπει να διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Επίσης, προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου είναι εφικτό, ούτως ώστε να ελέγχεται η ροή των επισκεπτών. Στις περιπτώσεις ομαδικών ξεναγήσεων, το ανώτατο όριο είναι τα οκτώ άτομα και, πέραν των αποστάσεων, θα χρησιμοποιείται ασύρματη επικοινωνία για την ξενάγηση, καθώς κοινόχρηστες συσκευές (tablets, ακουστικά κ.λπ.) θα αποφεύγονται.

Ο κλιματισμός παραμένει μόνον όπου είναι αναγκαίος για την προστασία των εκθεμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του. Όπως είναι λογικά, τα εστιατόρια και τα café εντός μουσείων ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους εστίασης, ενώ τα πωλητήρια τις οδηγίες για χώρους λιανεμπορίου. Οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα κι αντισηπτικό, ενώ τοποθετούνται διαχωριστικά πετάσματα όπου είναι απαραίτητο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Unfu*k yourself: Ένα βιβλίο που μιλάει στα ίσια & δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ευτυχία

Το βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και κατά συνέπεια θα τις ελέγξετε, ώστε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.